12.7 C
Linköping
måndag, oktober 3, 2022

Tre konstnärer – Thalbergs nya galleri invigs på lördag

Niclas G Thalberg öppnar nu åter ett nytt galleri i centrala Linköping. Namnet, ”Tre konstnärer – Ett galleri”, skvallrar delvis om en ny inriktning för Niclas G Thalberg entreprenörskap.

Thalberg flyttar nu sin verksamhet får Galleri Thalberg på Hantverkargatan till ett nytt och spännande konstnärligt projekt i lokaler på Ågatan. Invigning, vernissage och start för det nya Galleriet sker idag, lördag 5 mars under eftermiddagen.

Kontakt på Instagram

Thalberg flyttar nu ihop i ett samarbete med två andra konstnärer; Johanna Vindevik och Michalis Kitsis blir nu kompanjoner i konst.

– Idén till ett nytt galleri fick jag fick se att en väldigt fin lokal stod tom på Ågatan. Jag har letat efter en lokal sedan jag flyttade från Hantverkargatan. Jag tänkte samtidigt att jag skulle kunna hjälpa andra konstnärer att komma in i Linköpings konstnärsvärld. På så sätt hjälpte jag också mig själv i vårt samarbete, Jag fick kontakt via Instagram med Johanna och så gick vi vidare, berättar Niclas.

– Det känns superspännande att få en möjlighet att ställa ut min konst här och samarbeta med Niclas. Jag har inte verkat lika länge som Niclas men jag har målat hela mitt liv. Nu under min föräldraledighet har min kreativitet växt väldigt mycket, säger Johanna och tillägger att trojkan inte enbart ska hänga upp sin egen konst utan också erbjuda utställningar, vernissager och kulturarrangemang med andra konstnärer.

Niclas flankeras av Johanna Vindevik och Michalis Kitsis. Foto: Tommy Pettersson

-Jag blev väldigt glad när jag fick erbjudandet att vara med i det här samarbetet. Har träffat Niclas sedan tidigare och visat mina målningar. Han har även sett hans konst och vi har haft faktiskt haft en utställning tillsammans redan, säger Michalis Kitsis.

Idag flyttar en ny hyresgäst och en ny verksamhet in i Frälsningsarméns lokaler. Snacket på stan är igång och bokningar har redan börjat strömma in till de tre konstnärerna.

RELATERADE ARTIKLAR

Arbetet med länets koldioxidbudget, energi- och klimatstrategi är nu klar. Arbetet leds av...
Polisens regionledningscentral har mellan klockan 22.00-07.00 hanterat ett 50-tal ärenden som rör Östergötlands län. Ingen person...
Saab har fått ett supportkontrakt för Gripen C/D i Sydafrika gällande service och underhåll....

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
molnigt
12.7 ° C
13.3 °
12.2 °
79 %
4.6kmh
75 %
mån
12 °
tis
15 °
ons
15 °
tor
15 °
fre
14 °