13.1 C
Linköping
måndag, september 26, 2022

Linköpings Parasportförening höll årsmöte i Fontänen

Paralympics i Peking 2022 invigdes idag. Spelen hamnade i något som kan beskrivas som en medieskugga tyvärr. Massmedia och sociala media har naturligtvis en helt rättfärdig uppmärksamhet på kriget i Ukraina.
Ingen människa, organisation eller nation kan ignorera vad som händer i Ukraina. Men parallellt med den massiva solidariteten som uppbådas till förmån för Ukrainas befolkning pågår det en vardag som måste upprätthållas.

En framgångsrik förening

Mitt inne i den vardagen befinner sig alla medlemmar i Linköpings Parasportförening och de höll sitt årsmöte igår kväll i Fontänens nyrenoverade lokaler.

Föreningens ordförande Lars Stephensson inledde mötet och konstaterade att ”Ännu ett kämpigt år har passerat”. Både år 2020 och 2021 har präglats av inställda träningar och tävlingar på grund av pandemin. Alla inställda arrangemang har lett till minskade intäkter men på årsmötet var det god stämning och en rad förhoppningar att 2022 ska bli ett bättre och mer framgångsrikt år.

Ett flertal utmärkelser, tack och hälsningar delades ut på årsmötet. Ett av dessa var Årets Parasportare” som erhölls av bordtennisspelaren Wiggo Täck.

Nominerade till ”Årets Parasportare”. Från vänster: Ola Öberg Garemark, Wiggo Täck och Peter Ånell. Foto: Tommy Pettersson

Internationella framgångar

Föreningens årsmöte hanterades av en rutinerad mötesordförande; Kristina ”Stina” Edlund. – Parasportföreningen har en fantastisk fin verksamhet men vi kan konstatera att de har haft ett par tuffa år. Men tittar vi historiskt så har det ju varit en framgångsrik förening med segrar i både europeiska, nationella och nordiska tävlingar samt även representerat Sverige i Paralympics, säger Kommunalrådet Stina Edlund och fortsätter.

– Tråkigt nog finns det ju en del kommunala problem för parasportare. Till exempel tillgång till hallar och träningsanläggningar i Linköping. Jag beklagar verkligen förseningen av bygget av parasporthallen/Vasahallen och hoppas innerligt att vi kan sätta spaden i marken snart.

Stina Edlund avslutar årsmötet och lämnar över ordet till ordförande Lars Stephensson. Foto: Tommy Pettersson

RELATERADE ARTIKLAR

Polisens regionledningscentral har mellan klockan 22 00-07 00 hanterat ett 60-tal ärenden som rör Östergötlands län....
Polis larmades igår 16 31 till Dunderbacken i Finspång med anledning av att en...
I landsbygderna i Finspång och Mjölby kommer det att ske en del positiva ...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
molnigt
13.1 ° C
13.9 °
13 °
76 %
3.1kmh
75 %
mån
13 °
tis
17 °
ons
14 °
tor
11 °
fre
14 °