17.5 C
Linköping
måndag, augusti 15, 2022

Restriktioner i Linköping för offentliga sammankomster

Det råder sedan en tid tillbaka ett maxantal i lokaler och anläggningar inomhus där kommunen har kultur- och fritidsaktiviteter samt förändringar kopplat till allmänna sammankomster och offentliga tillställningar inomhus.

– De nya restriktionerna som införts den senaste tiden påverkar så klart våra verksamheter men till skillnad från förra året är de inte lika långtgående och gör att det mesta kan hållas öppet som vanligt men med anpassningar, säger Karin Olanders, kultur- och fritidsdirektör på kommunens hemsida.

Detta gäller just nu:
Bibliotek

Biblioteken har inte något maxantal gällande besökare, men det är viktigt att hålla avstånd till andra besökare. På bokbussen finns ett maxantal på fem personer.

Kulturskolan
Undervisningen på Kulturskolan är igång. Verktyget är att planera så att eleverna kan hålla ett avstånd till varandra.

Simhallar
Kommunens simhallar är öppna men begränsas av maxantal. Det innebär att antalet besökare reducerats.

Idrottshallar och isbanor
Idrottshallarna är begränsade med maxantal för allmänheten. Detta gäller inte under tid då lokalen uteslutande används för skolundervisning eller verksamhet riktad till barn/ungdomar födda 2002 eller senare. Samt elitidrott som bedrivs yrkesmässigt.
Allmänhetens åkning är öppen och information om tiderna finns på linkoping.se.
Kulturscener
Våra kulturscener arbetar också med maxantal för allmänheten men även de är undantagna då verksamheten riktar sig till barn och ungdomar.
När det kommer till allmänna sammankomster gäller följande. Vid fler än 20 och högst 50 deltagare ska det enbart vara sittande deltagare, max 8 per sällskap och 1 meter mellan sällskapen. Om antalet deltagare är fler än 50 ska vaccinationsbevis användas tillsammans med anvisad sittplats, max 8 per sällskap och avstånd mellan sällskapen.

Ungdomsverksamhet
Ungdomsverksamheten pågår som vanligt men med hänsyn till avstånd och antal som ses på en specifik yta. Dessutom sker en del aktiviteter utomhus eller digitalt.

Gamla Linköping
I Gamla Linköping är de flesta miljöer utomhus och området är alltid öppet. Utställningar och butiker omfattas av begränsningar av maxantal, och en del museimiljöer är därför stängda.

RELATERADE ARTIKLAR

Polisens regionledningscentral har under natten mellan 22:00 och 06:00 hanterat ett 80-tal ärenden som...
Under morgonen fick polisen in samtal om en skadad person utomhus i Mjölby. Försök...
Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 70-tal ärenden som rör Östergötlands län. Ingen person har...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
dimma
17.5 ° C
18.7 °
17 °
97 %
2.1kmh
100 %
mån
29 °
tis
30 °
ons
29 °
tor
28 °
fre
31 °