22.4 C
Linköping
söndag, augusti 14, 2022

Under natten: Lugnt och fint

Polisen har hittills detta dygn hanterat ett 35-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. En har gripits för brott, ingen har omhändertagits för berusning/ordningsstörning.

04.41 polisen fick 04 41 ett samtal om att ett inbrottslarm hade utlöst på en skola i Västra Lundby i Mjölby. Det visade sig att en glasruta var krossat på skolan och att någon kan ha varit inne för att stjäla, oklart vad. Räddningstjänsten täckte för glasrutan och polisen påbörjade en utredning om stöld genom inbrott.

Möte med aggressiv man

Klockan 05.37 ringde en person till polisen men hade vissa svårigheter att göra sig förstådd. Polisens operatör uppfattade samtalet som att mannen hotade att anlägga brand på Socialtjänstens lokaler i Motala. Polisen kom överens med mannen att de skulle träffas vid polishuset i Motala. När en polispatrull träffade på mannen utanför polishuset visade det sig att han bar på en dunk med bensin och han hade även en tändare med sig. Polisen grep mannen, som är i 55-årsåldern för förberedelse till mordbrand. Föremålen togs i beslag. Mannen kommer att förhöras och därefter kommer en åklagare att fatta beslut om den fortsatta förundersökningen.

RELATERADE ARTIKLAR

Under morgonen fick polisen in samtal om en skadad person utomhus i Mjölby. Försök...
Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 70-tal ärenden som rör Östergötlands län. Ingen person har...
Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 80-tal ärenden som rör Östergötlands län. En person har gripits....

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
molnigt
22.4 ° C
24.2 °
17.7 °
56 %
3.6kmh
62 %
lör
22 °
sön
30 °
mån
30 °
tis
27 °
ons
29 °