17.5 C
Linköping
måndag, augusti 15, 2022

Kommunens nya åtgärder för att minska smittspridning

Den 10 januari presenterade regeringen nya nationella åtgärder för att minska smittspridningen av covid-19. Linköpings kommun anpassar sig nu efter dessa nationella rekommendationer.

De nya restriktionerna berör ingen lagstadgad kommunal verksamhet, utan den kan fortsätta som tidigare. Där ingår exempelvis hela skolverksamheten, som inte påverkas av de nya rekommendationerna. Däremot kommer vissa evenemang att ske digitalt istället för fysiskt, exempelvis öppet hus för gymnasieskolorna. Beslutet gäller fram till den 15 februari.

– Det viktigaste för kommunen är att kunna fortsätta upprätthålla en väl fungerande verksamhet för de vi är till för. Den påverkan som vi upplever just nu berör framförallt bemanningen, där vi i vissa verksamheter ser en högre sjukfrånvaro, säger kommundirektör Paul Håkansson på kommunens hemsida.

Generellt upplever kommunen en liten eller måttlig påverkan på grund av coronapandemin. Inom vård- och äldreomsorg har det skett en liten ökning av bekräftade fall jämfört med för två veckor sedan. I dagsläget är 8 brukare smittade, varav 5 finns inom äldreomsorgen.

Omställning till distansarbete

Kommundirektören har med anledning av de nya nationella åtgärderna uppdaterat beslutet kring distansarbete vilket öppnar upp för en större andel distansarbete, där närvaro på arbetsplatsen bör vara mellan 20 och 50 procent, under förutsättning att det är möjligt med hänsyn till verksamhetens krav

Sedan tidigare uppmuntras de tjugo procent av kommunens medarbetare som har möjlighet att arbeta på distans, att göra detta. Det är viktigt att de medarbetare som har möjlighet att arbeta på distans gör det av solidaritet med de medarbetare som måste vara på sin arbetsplats.

RELATERADE ARTIKLAR

Under morgonen fick polisen in samtal om en skadad person utomhus i Mjölby. Försök...
Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 70-tal ärenden som rör Östergötlands län. Ingen person har...
Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 80-tal ärenden som rör Östergötlands län. En person har gripits....

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
dimma
17.5 ° C
18.7 °
17 °
97 %
2.1kmh
100 %
mån
29 °
tis
30 °
ons
29 °
tor
28 °
fre
31 °