29.5 C
Linköping
lördag, augusti 13, 2022

Öppet hus på kommunala gymnasieskolor ställs in – Sker digitalt istället

De kommunala gymnasieskolornas fysiska öppet hus, som skulle ha ägt rum i januari månad, ställs in. Detta på grund av den ökade smittspridningen i samhället.

Linköpings sex kommunala gymnasieskolor är populära och brukar locka många besökare på öppet hus. Skolorna arbetar nu vidare på att kunna erbjuda öppet hus längre fram i vår i samband med omvalsperioden i april månad. Formen för öppet hus, om de blir digitala eller fysiska, beror på pandemiläget.
– Vi behöver alla ta ansvar och göra det vi kan för att minska smittspridningen i samhället. Därför har vi idag tagit ett beslut om att ställa in de fysiska öppet husen, säger Åsa Ridne, avdelningschef gymnasie- och vuxenutbildningen på kommunens hemsida.

Digitala besök
Det går att besöka de olika skolorna digitalt. På skolornas hemsidor kan elever och anhörig ta del av skolornas filmer och information, samt ställa frågor till lärare och elever via e-post. Det ges en inblick i hur det är att studera på skolan, hur lokalerna ser ut och vilka program skolan erbjuder.

RELATERADE ARTIKLAR

Under morgonen fick polisen in samtal om en skadad person utomhus i Mjölby. Försök...
Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 70-tal ärenden som rör Östergötlands län. Ingen person har...
Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 80-tal ärenden som rör Östergötlands län. En person har gripits....

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
molnigt
29.5 ° C
30.6 °
28.7 °
36 %
4.6kmh
56 %
lör
30 °
sön
31 °
mån
29 °
tis
31 °
ons
29 °