17.5 C
Linköping
måndag, augusti 15, 2022

Kommunala nyinflyttningar i Ebbepark

Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen och Verksamhetsstöd och service flyttar nu ihop i nya lokaler i Ebbepark.
Linköpings kommun jobbar med att effektivisera och minska antalet adresser som förvaltningarna använder. Som ett led i det är det nu dags för att det nya huset Färgeriet i Ebbepark fylls med två av kommunens förvaltningar och delar av Fridtunaskolan.

Samling på ett ställe

För Verksamhetsstöd och service innebär flytten att alla enheter samlas på ett ställe.

-Vi har tidigare varit utspridda på nio adresser, så det här blir toppen eftersom vi nu får bra möjlighet till samverkan både inom förvaltningen och med Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen, säger Magnus Sjöberg, förvaltningschef för Verksamhetsstöd och service på kommunens hemsida.

Lämnar Drottninggatan

Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen lämnar sina lokaler på Drottninggatan och Djurgårdsgatan. Arbetet i Färgeriet i Ebbepark ske på ett aktivitetsbaserat sätt. Det innebär att lokalerna saknar enskilda kontor och att ingen medarbetare har en fast arbetsplats. Det finns istället olika zoner som är tysta, lugna eller aktiva. Medarbetarna kan då enkelt välja vilken arbetsuppgift som passar att utföra i vilken zon. Därtill finns det också många olika mötesrum, lounger och andra kreativa ytor att välja bland.

– Det här blir en riktigt modern arbetsplats, med uppdaterad teknik och optimal arbetsmiljö. Vi flyttar både i rum och tanke, kan man säga, och får nya arbetssätt. Det ser jag fram emot, säger Leif Lindberg, samhällsbyggnadsdirektör på Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen.

Sista flyttlasset

Den 14 januari går det sista flyttlasset och sedan står lokalerna på Drottninggatan tomma i väntan på att Social- och omsorgsförvaltningen ska flytta in, men det dröjer till hösten 2024, eftersom även de ska jobba funktionsbaserat och lokalerna ska byggas om för att anpassas till det.

RELATERADE ARTIKLAR

Polisens regionledningscentral har under natten mellan 22:00 och 06:00 hanterat ett 80-tal ärenden som...
Under morgonen fick polisen in samtal om en skadad person utomhus i Mjölby. Försök...
Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 70-tal ärenden som rör Östergötlands län. Ingen person har...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
dimma
17.5 ° C
18.7 °
17 °
97 %
2.1kmh
100 %
mån
29 °
tis
30 °
ons
29 °
tor
28 °
fre
31 °