17 C
Linköping
söndag, augusti 14, 2022

Region Östergötland kör Drop in vaccinering ända fram till jul

Från och med fredags drar Region Östergötland igång vaccinering mot covid-19 i I-huset på Tornby i Linköping, och på Norrköpings stadsbibliotek.
Vaccineringen kommer att pågå varje dag ända fram till jul.
– Vårt mål är att göra det så enkelt som möjligt för östgötarna att vaccinera sig, och därför gör vi en extra satsning under julhandeln. Jag hoppas att de som ännu inte vaccinerat sig nu tar den här möjligheten. På så sätt minskar risken för smittspridning när man träffar släkt och vänner under jul och nyår, säger Kaisa Karro (S), regionstyrelsens ordförande i ett pressuttalande på regionens hemsida.

85 procent har fått dos två
Antalet vaccinerade ökar nu stadigt och i nuläget har 84,4 procent av befolkningen från 16 år och uppåt tagit dos 2. Det är positivt men fler behöver vaccinera sig mot covid-19 för att dels minska risken för ökad smittspridning, dels minska risken för att vården återigen blir hårt belastad.

Dags för tredje sprutan
Nu kommer också Region Östergötland att erbjuda en tredje vaccindos till personer från 50 år och uppåt, samt de från 18 år som ingår i medicinska riskgrupper. Erbjudandet går ut först när åldersgruppen 65 plus har nått en vaccinationsgrad på 80 procent.
Arbetet med att ge en påfyllnadsdos av covid-19-vaccin till alla från 65 år och uppåt pågår som bäst inom Region Östergötland. Samtidigt sker grundvaccinering av barn från 12 år, liksom arbetet med att nå personer som ännu inte vaccinerat sig. I nuläget har 48,4 procent av östgötarna som är 65 år eller äldre tagit sin tredje dos.

Detta gäller:

– Drop in-vaccination pågår till och med 19 december, och gäller både dos 1, dos 2 samt om du fått erbjudande om en tredje dos vaccin (via brev).

– För I-huset är öppettiderna klockan 12 till 17.

– För Norrköpings stadsbibliotek gäller måndag till fredag klockan 12 till 16, och lördag till söndag klockan 12 till 15.

RELATERADE ARTIKLAR

Under morgonen fick polisen in samtal om en skadad person utomhus i Mjölby. Försök...
Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 70-tal ärenden som rör Östergötlands län. Ingen person har...
Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 80-tal ärenden som rör Östergötlands län. En person har gripits....

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
molnigt
17 ° C
18.2 °
14.7 °
75 %
1kmh
80 %
sön
30 °
mån
30 °
tis
27 °
ons
29 °
tor
20 °