-0.1 C
Linköping
onsdag, december 8, 2021

Spola rätt på din toalett

I fredags inträffades den till synes triviala Världstoalettdagen en dag som FN vill få oss att uppmärksamma den globala sanitetskrisen. Nästan två miljarder människor har inte tillgång till en toalett.

Resten av världen tar den moderna sanitetsstandarden för given men en del personer använder toaletten på ett felaktigt sätt. Tekniska verken i Linköping påminner oss nu om att inte använda toaletten till att kasta i hushållspapper, våtservetter, tops, bindor, blöjor, snus, hår, tandtrådsbyglar och gasbindor.

Det ju bara är kiss, bajs och toalettpapper som ska spolas ner i toaletten.

Toalettvett

Påminnelsen kan tyckas vara onödig. Men tyvärr är den inte det. De ovanstående exemplen på skräp som Linköpingsborna spolar ner i toaletterna är ju helt galet. Lika galet är ju det faktum att 300 ton skräp rensades bort ur avloppsvattnet förra året.

– Skräpet som spolas ner skapar problem både i våra pumpstationer, i avloppsledningarna och på reningsverken, säger Camilla Johansson, miljöingenjör på Tekniska verken i Linköping på kommunens hemsida.

RELATERADE ARTIKLAR

Kommunstyrelsen i Linköping beslutar nu med största sannolikhet att avveckla Linbike vid sitt sammanträde...
Igår kväll fick polisen ett samtal om bedrägeri riktat mot en äldre kvinna i...
Region Östergötland erbjuder nu en tredje vaccindos mot covid-19 till personer från 60 till...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,425FöljareGilla
81FöljareFölj
14FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
mulet
-0.1 ° C
0.7 °
-1.4 °
82 %
3.6kmh
90 %
ons
-0 °
tor
0 °
fre
2 °
lör
2 °
sön
1 °