0.2 C
Linköping
torsdag, december 9, 2021

Norrköping kammade hem seger i Innovation Camp

I torsdags vann sju elever från Ebersteinska gymnasiet i Norrköping, i konkurrens med 60 elever från Östergötland, Innovation Camps affärsidétävling. Eleverna från Norrköping vann med sitt bidrag ”Fettburken”.

Innovation Camp är en årlig innovationstävling som riktar sig till alla elever i alla årskurser på gymnasiet i Östergötland. Under tävlingen får deltagare tillsammans i lag, kombinera sina kunskaper och erfarenheter på ett spännande sätt för att lösa ett problem på kort tid.

Fettburken vann

Uppdraget denna gång var att förändra beteendemönster. Den vinnande affärsidén ”Fettburken” är en innovation som ska samla upp fett från matlagning, så att det inte hamnar i avloppet.

– Det roligaste var att utveckla en idé från start till mål och att det gick hela vägen. Det svåraste var att få till en idé så att den blev attraktiv för kunderna. Dagen har varit utmanande, men så roligt att få göra detta tillsammans med sina kompisar, säger Ellinor Olausson från vinnarlaget Ebersteinska gymnasiet i ett pressmeddelnde.

Eventet har genomförts helt digitalt, eleverna med deltagande från respektive skolor i länet. Innovation Camp består av fyra olika faser: idé-, affärsplan-, presentations- och finalfas.

Liksom tidigare år fanns det många spännande bidrag, men juryn har ikväll enats om ett vinnande lag.

Juryns motivering:
”För en genomarbetad affärsplan och en informativ och engagerande presentation, där en restprodukt får göra stor nytta i hushållen. Det finns en tydlig plan från idé till genomförande. Helt enkelt det Hållbästaste alternativet.”

RELATERADE ARTIKLAR

Kommunstyrelsen i Linköping beslutar nu med största sannolikhet att avveckla Linbike vid sitt sammanträde...
Igår kväll fick polisen ett samtal om bedrägeri riktat mot en äldre kvinna i...
Region Östergötland erbjuder nu en tredje vaccindos mot covid-19 till personer från 60 till...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,425FöljareGilla
81FöljareFölj
14FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
mulet
0.2 ° C
1 °
-1.7 °
87 %
6.7kmh
90 %
tor
0 °
fre
2 °
lör
2 °
sön
0 °
mån
-2 °