-0.1 C
Linköping
onsdag, december 8, 2021

Nya satsningar i Gamla Linköping på gång

Linköpings kommun satsar nu för att förbättra möjligheterna för Linköpingsbor och besökare att hitta spännande, pedagogiska och utvecklande aktiviteter för både barn och vuxna.

Som en del av den satsningen kommer Fenomenmagasinet att utveckla sin verksamhet i nya lokaler och samtidigt lämna plats åt besöksmålet LasseMaja Deckarhus att etablera sig i Gamla Linköping skriver kommunen på sin hemsida.

Nya lokaler för fenomenmagasinet

Som en del av satsningen kommer Fenomenmagasinet att utveckla sin verksamhet i nya lokaler och samtidigt lämna plats åt besöksmålet LasseMaja Deckarhus att etablera sig i Gamla Linköping.
– Fenomenmagasinet är en omtyckt och viktig verksamhet för hela regionen. Vi vill ge Fenomenmagasinet bättre förutsättningar att ta ett kliv in i framtiden genom en riktad satsning. Kommunstyrelsen satsar därför särskilda medel för att Fenomenmagasinets flytt ska innebära en uppgradering av utställningen och annat pedagogiskt material, säger Niklas Borg (M), kommunstyrelsens ordförande på hemsidan.

I korthet innebär satsningen att det kommunala Fenomenmagasinet, som har en verksamhet som främst är inriktad på pedagogisk verksamhet för barn och unga i samarbete med Linköpings universitet och Region Östergötland, får möjlighet att utveckla sin verksamhet i nya lokaler och med ett ekonomiskt tillskott från Kommunstyrelsen.

Fenomenmagasinets flytt från nuvarande lokaler innebär också att LasseMajas Deckarhus kan erbjudas plats i Gamla Linköping. Martin Widmark, författaren till böckerna om deckarduon LasseMaja, har sina rötter i Linköping och har sedan en längre tid velat etablera en verksamhet i Linköping kopplad till LasseMaja.
Deckarhuset har möjlighet att hyra fastigheten i samband med att nuvarande hyresgäst lämnar lokalerna och att ett hyresavtal ska tecknas senast den 31 januari 2022. Deckarhuset har som inriktning att öppna redan under 2022. Den huvudsakliga målgruppen för det nya Deckarhuset blir familjer med barn mellan 4 och 14 år.

RELATERADE ARTIKLAR

Kommunstyrelsen i Linköping beslutar nu med största sannolikhet att avveckla Linbike vid sitt sammanträde...
Igår kväll fick polisen ett samtal om bedrägeri riktat mot en äldre kvinna i...
Region Östergötland erbjuder nu en tredje vaccindos mot covid-19 till personer från 60 till...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,425FöljareGilla
81FöljareFölj
14FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
mulet
-0.1 ° C
0.7 °
-1.4 °
82 %
3.6kmh
90 %
ons
-0 °
tor
0 °
fre
2 °
lör
2 °
sön
1 °