-0.1 C
Linköping
onsdag, december 8, 2021

Miljoner till Östergötlands miljö

Nu har ytterligare 20 nya miljöprojekt i Östergötland beviljats ekonomiskt stöd från Naturvårdsverket inom satsningen Klimatklivet. Under året har då stöd för cirka 16 miljoner kronor gått till länet.

Klimatklivet är ett stöd till lokala investeringar som bidrar till att minska utsläppen av koldioxid och andra gaser som påverkar klimatet.

6,5 miljarder i Klimatkliv investeringar

Sedan starten år 2015 har över 200 ansökningar i Östergötland beviljats stöd. Totalt har Klimatklivet beviljat 6,5 miljarder kronor i lokala och regionala investeringar runtom i landet skriver Länsstyrelsen i ett pressmeddelande. Klimatklivets sista ansökningsperiod under 2021 pågår 8–18 november. Nya ansökningsomgångar planeras för 2022.

Sågverk i Linghem fick 6,7miljoner

I de senaste omgångarna av Klimatklivet har stöd beviljats för exempelvis utbyte av oljepannor till flis- eller pelletspannor, publika laddstationer, eldriven foderblandare och åtgärder för att minska transport av gödsel.

Ett av de företag som har fått stöd i denna ansökningsomgång är sågverket Holmen Wood Products i Linghem som beviljats 6,7 miljoner kronor för att ersätta en oljepanna med fjärrvärme.

– Ett mycket positivt besked som gör att vi nu kan jobba vidare utifrån de planer vi har att utveckla och modernisera sågverket med en mer effektiv och klimatsmart lösning för vår energiförsörjning, säger Erik Fälldin, platschef på Linghems sågverk.

RELATERADE ARTIKLAR

Kommunstyrelsen i Linköping beslutar nu med största sannolikhet att avveckla Linbike vid sitt sammanträde...
Igår kväll fick polisen ett samtal om bedrägeri riktat mot en äldre kvinna i...
Region Östergötland erbjuder nu en tredje vaccindos mot covid-19 till personer från 60 till...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,425FöljareGilla
81FöljareFölj
14FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
mulet
-0.1 ° C
0.7 °
-1.4 °
82 %
3.6kmh
90 %
ons
-0 °
tor
0 °
fre
2 °
lör
2 °
sön
1 °