0.2 C
Linköping
torsdag, december 9, 2021

Påverka Europas framtid med digital plattform

Genom en digital plattform går det nu att ta chansen att dela med sig av förslag och idéer om Europas framtid. Plattformen är en del av Konferensen om Europas framtid, en helårskonferens bestående av flera aktiviteter, bland annat en digital plattform för att göra sin röst hörd.

Syftet med Konferensen om Europas framtid är att låta EU-medborgarna diskutera Europas framtid och utmaningar. Den digitala plattformen är ett verktyg att samla förslag och idéer men konferensen består också av fysiska och digitala evenemang, medborgarpaneler och plenarförsamlingar., skriver kommunen på sin hemsida.

Gemensam sak i Länet
Motala, Linköping och Norrköping gör gemensam sak för att uppmärksamma konferensen om Europas framtid. Svensk demokrati firar 100 år och Sveriges regering har lyft fram tre utmaningar för en fortsatt stark demokrati: det demokratiska utanförskapet, det hotade demokratiska samtalet och antidemokratiska rörelser. Som ett led av firandet vill Motala, Linköping och Norrköping tillsammans sprida information om den flerspråkiga digitala plattformen.

– EU kritiseras ofta för att vara för långt ifrån den enskilde medborgaren. Framtidskonferensen är en möjlighet att faktiskt bidra till att påverka vilket EU vi vill se i framtiden. Det är viktigt att vi gör det, från Sverige och Linköping, säger Lars Vikinge, borgmästare i Linköpings kommun.

RELATERADE ARTIKLAR

Kommunstyrelsen i Linköping beslutar nu med största sannolikhet att avveckla Linbike vid sitt sammanträde...
Igår kväll fick polisen ett samtal om bedrägeri riktat mot en äldre kvinna i...
Region Östergötland erbjuder nu en tredje vaccindos mot covid-19 till personer från 60 till...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,425FöljareGilla
81FöljareFölj
14FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
mulet
0.2 ° C
1 °
-1.7 °
87 %
6.7kmh
90 %
tor
0 °
fre
2 °
lör
2 °
sön
0 °
mån
-2 °