-0.1 C
Linköping
onsdag, december 8, 2021

Linköping FC förlänger med viktig spelare

Lagom till hemmamatchen, som avslutar säsongen, nu på lördag kommer ett positivt spelarbesked för Linköping FC. Landslagsmålvakten Cajsa Andersson förlänger nu ytterligare ett år med LFC. Andersson är flerfaldig mästare och har vunnit dubbla SM-guld samt Svenska Cupen med Linköping FC.

Totalt har Cajsa spelat fem säsonger i LFC-tröjan i två omgångar, skriver LFC i ett pressmeddelande.

Cajsa Andersson kom till Linköping FC redan 2015 och spelade för klubben till och med 2017. Under de säsongerna vann Linköping FC två SM-guld samt Svenska Cupen. 2018 var det dags för nytt uppdrag och Cajsa flög till Piteå för att spela där två säsonger.

Tredje SM guldet

Första säsongen med Piteå IF FF tog hon SM-guld innan hon kom tillbaka till Linköping FC inför säsongen 2020. Cajsa Andersson har under den här tiden även spelat i svenska Damlandslaget.

– Cajsa är en väldigt duktig målvakt som är oerhört seriös och noggrann i allt hon gör och en av Sveriges mest rutinerade målvakter. Cajsa vet vad som krävs för att ta sig högst upp till toppen. Det känns fantastiskt kul att Cajsa förlängt och tror på det vi har på gång i LFC. Detta innebär att vi även nästa år har en riktigt bra målvaktsbesättning, vilket känns toppen inför nästa säsong, säger Frida Andersson Klubbdirektör i Linköping FC.

– Det känns kul att ha skrivit på för ytterligare ett år i LFC. Jag trivs väldigt bra i både staden och laget och LFC erbjuder en bra miljö för mig att fortsätta utvecklas. Jag tror att vi har något bra på gång och till nästa säsong kommer jag att ge allt för att vi ska fortsätta att utvecklas som lag och ta oss högre upp i tabellen, säger Cajsa Andersson.

Säsongs avslutande matcher

Nu på lördag spelas den sista omgången av årets OBOS Damallsvenskan. FC Rosengård är redan svenska mästare och det är klart att Växjö DFF kommer få lämna serien. Spänningen i sista omgången handlar om fjärdeplatsen där fyra lag kämpar om en kvalplats till Champions League. Linköping FC möter AIK på Linköping Arena och har vid hemmavinst chansen att klättra upp till femte plats.

RELATERADE ARTIKLAR

Kommunstyrelsen i Linköping beslutar nu med största sannolikhet att avveckla Linbike vid sitt sammanträde...
Igår kväll fick polisen ett samtal om bedrägeri riktat mot en äldre kvinna i...
Region Östergötland erbjuder nu en tredje vaccindos mot covid-19 till personer från 60 till...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,425FöljareGilla
81FöljareFölj
14FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
mulet
-0.1 ° C
0.7 °
-1.4 °
82 %
3.6kmh
90 %
ons
-0 °
tor
0 °
fre
2 °
lör
2 °
sön
1 °