-0.1 C
Linköping
onsdag, december 8, 2021

”Många har bott i Skäggetorp i över femtio år”

Stadsdelen Skäggetorp är ett så kallat ”särskilt utsatt område”. I media får vi allt som oftast beskrivningar över gängskjutningar och annan brottslighet.

Men, i lördags, när Skäggetorps centrum firade sin femtioårsdag var det en annan bild som ”utombys” besökare fick bevittna.

Fredagsloppis drar igång igen

Under 50-årskalaset bjöds det bland annat på 70-talsloppis och 70-talsmusik med trubaduren Bert Ståhl. Dessutom arrangerades en en utställning, “70-talsrum” och ett bildspel om Skäggetorp.

– Vi har haft ett ganska behagligt och lugnt firande här uppe i caféet. Väldigt mycket folk har varit här för att äta tårta och prata gamla minnen med varandra, berättar Peter Särud som är fastighetschef på Willhem i Linköping vidare.

– Folk trivs här i Skäggetorp trots allt det som har hänt. Många som bor här har bott lång tid och trivs väldigt bra. Vi har flera hundra personer enbart i vårt lägenhetsbestånd som har bott i Skäggetorp i över 50 år, säger Peter och lägger till att den populära Fredagsloppisen drar igång igen för första gången efter att Corona pandemin restriktioner hävts.

Kärt hem för många och problemområde för andra

Skäggetorps Centrum ligger i en stadsdel som av polisen kallas för ”Särskilt utsatt område”. Stadsdelen debatterats flitigt i Stadshuset av politiker som kastar fram olika lösningar hur problem ska lösas, alltifrån att riva delar av bostadsbeståndet till att satsa mer på förebyggande socialt arbete.

– Vi har flera utvecklingsprojekt igång här i stadsdelen. Vi har förordnat en person som enbart ska arbeta med bostadssociala frågor. Vi har också ökat till tre förvaltare i området istället för två. Nästa år ska vi sätta igång så kallade kvartersråd där de boende ska få tycka till om hur de vill ha det i Skäggetorp, berättar Peter Särud som hoppas att detta bostadssociala arbete ska ge resultat på både lång såväl som på kort sikt.

RELATERADE ARTIKLAR

Kommunstyrelsen i Linköping beslutar nu med största sannolikhet att avveckla Linbike vid sitt sammanträde...
Igår kväll fick polisen ett samtal om bedrägeri riktat mot en äldre kvinna i...
Region Östergötland erbjuder nu en tredje vaccindos mot covid-19 till personer från 60 till...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,425FöljareGilla
81FöljareFölj
14FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
mulet
-0.1 ° C
0.7 °
-1.4 °
82 %
3.6kmh
90 %
ons
-0 °
tor
0 °
fre
2 °
lör
2 °
sön
1 °