-0.1 C
Linköping
onsdag, december 8, 2021

Interpol Ser dig på nätet

Polisen har hittills detta dygn hanterat ett 35-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Ingen person har gripits för brott, två har omhändertagits för berusning/ordningsstörning, ingen har fått följa med för provtagning på grund av misstanke om drogpåverkan.

Men...

Klockan 03.55 kontaktade polisens nationella operativa avdelning (NOA) polisregion Öst med anledning av att de fått ett meddelande från Interpol i Washington om en våldsam filmsekvens som hade publicerats på sociala medier under kvällen.

Konto från Finspång

Kontot som publiceringen hade skett på tillhör en person i Finspång. NOA önskade att en kontroll av filminnehållet gjordes, eftersom det kunde tolkas som ett grovt brott.  Polisen åkte hem till kontoinnehavaren, som visade sig vara en tonårskille och han kunde berätta för polisen att det rörde sig om en spelad händelse som hade publicerats av honom. Polisen kunde efter förhöret konstatera att det inte fanns någon misstanke om brott. Tonårskillen, och hans föräldrar, informerades också om olämpligheten av att publicera filmer med våldsamt innehåll på sociala medier. Det blir ingen ytterligare åtgärd från polisen.

RELATERADE ARTIKLAR

Kommunstyrelsen i Linköping beslutar nu med största sannolikhet att avveckla Linbike vid sitt sammanträde...
Igår kväll fick polisen ett samtal om bedrägeri riktat mot en äldre kvinna i...
Region Östergötland erbjuder nu en tredje vaccindos mot covid-19 till personer från 60 till...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,425FöljareGilla
81FöljareFölj
14FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
mulet
-0.1 ° C
0.7 °
-1.4 °
82 %
3.6kmh
90 %
ons
-0 °
tor
0 °
fre
2 °
lör
2 °
sön
1 °