0 C
Linköping
torsdag, december 9, 2021

Mängder av höstlovsaktiviteter

I början av november startar skolornas höstlov och det är lov som är utan några pandemirestriktioner! På kommunens webbsidan ”Lov i Linköping” kan man nu läsa om aktiviteter som händer under lovet.

– I år har vi även kunnat erbjuda föreningar stöd för att ta fram gratis höstlovsaktiviteter för barn- och ungdomar. Det har resulterat i ett antal nya spännande aktiviteter. Bland annat anordnar Linköpings fäktningsklubb möjlighet för ungdomar att prova på fäktning, Celiakiföreningen i Östergötlands län erbjuder gratis cirkusskola och Linköpings golfklubb lär dig grunderna i att spela golf, berättar Truels Olin, projektledare på kultur- och fritidsförvaltningen på kommunens hemsida.

Föreningsverksamhet och kommunala aktiviteter
Förutom de föreningar som ordnar aktiviteter så erbjuder även kultur- och fritidsförvaltningens verksamheter många lovarrangemang.
Biblioteket
På huvudbiblioteket och närbiblioteken erbjuds läslov, teaterworkshop, sagostunder och trollerishow. Besök gärna det nyöppnade biblioteket i Sturefors. På Ekholmens bibliotek kan man gå på Harry Potter-utställning.
Gamla Linköping
Vad är väl ett lov utan ett besök i Gamla Linköping. I år kan du gå på dockteater, pyssla med växter och garn, åka skridskor på den nya konstisbanan eller göra jakten på guldpumpan som är en deckargåta för alla åldrar.
Agora och kulturskolan
På Agora erbjuds under lovet massor av olika aktiviteter. Varför inte gå ett dagläger och lära sig hur man gör film eller prova på musik, dans, teater och bild och form.
Ungdomsverksamheterna
Fritidsgårdarna, UngPuls, LinGo och Lika Olika har fullt med aktiviteter för sina besökare. Det anordnas resor till Kolmården, filmkvällar, workshops och turneringar av olika slag. Allt detta hittar man på respektive enhets sociala medier.
Skridsko – allmänhetens åkning
I Ljungsbro kan man få lite vinterkänning, där är det premiär för allmänhetens skridskoåkning.
Aktivitetsparker och simhallar
Passa på att vara ute om vädret är bra. Aktivitetsparker finns i stadens olika områden.
Simhallarna i Ljungsbro och Linköping är öppna för härliga bad om man i stället vill vara inne.

RELATERADE ARTIKLAR

Kommunstyrelsen i Linköping beslutar nu med största sannolikhet att avveckla Linbike vid sitt sammanträde...
Igår kväll fick polisen ett samtal om bedrägeri riktat mot en äldre kvinna i...
Region Östergötland erbjuder nu en tredje vaccindos mot covid-19 till personer från 60 till...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,425FöljareGilla
81FöljareFölj
14FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
mulet
0 ° C
0.5 °
-0.3 °
87 %
5.7kmh
90 %
tor
-0 °
fre
2 °
lör
2 °
sön
0 °
mån
-2 °