3.3 C
Linköping
tisdag, mars 19, 2024

Mängder av höstlovsaktiviteter

I början av november startar skolornas höstlov och det är lov som är utan några pandemirestriktioner! På kommunens webbsidan ”Lov i Linköping” kan man nu läsa om aktiviteter som händer under lovet.

– I år har vi även kunnat erbjuda föreningar stöd för att ta fram gratis höstlovsaktiviteter för barn- och ungdomar. Det har resulterat i ett antal nya spännande aktiviteter. Bland annat anordnar Linköpings fäktningsklubb möjlighet för ungdomar att prova på fäktning, Celiakiföreningen i Östergötlands län erbjuder gratis cirkusskola och Linköpings golfklubb lär dig grunderna i att spela golf, berättar Truels Olin, projektledare på kultur- och fritidsförvaltningen på kommunens hemsida.

Föreningsverksamhet och kommunala aktiviteter
Förutom de föreningar som ordnar aktiviteter så erbjuder även kultur- och fritidsförvaltningens verksamheter många lovarrangemang.
Biblioteket
På huvudbiblioteket och närbiblioteken erbjuds läslov, teaterworkshop, sagostunder och trollerishow. Besök gärna det nyöppnade biblioteket i Sturefors. På Ekholmens bibliotek kan man gå på Harry Potter-utställning.
Gamla Linköping
Vad är väl ett lov utan ett besök i Gamla Linköping. I år kan du gå på dockteater, pyssla med växter och garn, åka skridskor på den nya konstisbanan eller göra jakten på guldpumpan som är en deckargåta för alla åldrar.
Agora och kulturskolan
På Agora erbjuds under lovet massor av olika aktiviteter. Varför inte gå ett dagläger och lära sig hur man gör film eller prova på musik, dans, teater och bild och form.
Ungdomsverksamheterna
Fritidsgårdarna, UngPuls, LinGo och Lika Olika har fullt med aktiviteter för sina besökare. Det anordnas resor till Kolmården, filmkvällar, workshops och turneringar av olika slag. Allt detta hittar man på respektive enhets sociala medier.
Skridsko – allmänhetens åkning
I Ljungsbro kan man få lite vinterkänning, där är det premiär för allmänhetens skridskoåkning.
Aktivitetsparker och simhallar
Passa på att vara ute om vädret är bra. Aktivitetsparker finns i stadens olika områden.
Simhallarna i Ljungsbro och Linköping är öppna för härliga bad om man i stället vill vara inne.

RELATERADE ARTIKLAR

Polisen i Östergötlands län har under natten hanterat ett 45-tal ärenden. Inga större händelser...
Under flera veckor har Tjustbanan mellan Linköping och Västervik varit avstängd på grund av...
Polisens regionledningscentral har hanterat ett 60-tal ärenden som rör Östergötlands län. Husvagnsbrand i Hageby Kockan 04:35...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
klar himmel
3.3 ° C
3.7 °
3 °
65 %
2.6kmh
0 %
tis
6 °
ons
6 °
tor
8 °
fre
7 °
lör
8 °