0.2 C
Linköping
torsdag, december 9, 2021

De tar över kritiserat vårdboende

Från och med den förste februari 2022 tar Norlandia över Ånestads vårdboende efter att Attendo blivit av med uppdraget.

– Det viktigaste för oss är att brukarna ska få den vård och omsorg som de behöver och har rätt till och att de och deras anhöriga känner sig trygga. Att Norlandia kan ta över driften av Ånestad vårdboende ser jag som en bra lösning. Norlandia har sedan tidigare avtal om att ta över driften från oktober 2022. Genom att de nu kan ta över redan från februari innebär en kontinuitet och trygghet för de boende, säger Liselotte Fager (KD), ordförande i äldrenämnden i ett uttalande i saken.

Ånestad vårdboende drivs sedan 2019 av Attendo. Vårdboendet har under en längre tid följts upp utifrån brister som uppmärksammats och äldrenämnden har sedan tidigare fattat beslut om att inte förlänga nuvarande avtal.

I september fick Social- ochomsorgsförvaltningen del av en utredning från Attendo, som tydde på att flera av de brister som Attendo tidigare sagt varit åtgärdade fortsatt kvarstod. Den 6 oktober fattade äldrenämnden därför beslut om att Attendo ska lämna driften av verksamheten i förtid.

– Social- och omsorgsförvaltningen har jobbat snabbt för att hitta en bra lösning, vilket vi nu har gjort gemensamt med Norlandia. Vårt fokus är att säkerställa övergången mellan utförarna för att skapa trygghet för brukare, anhöriga och personal, säger Linda Ljungqvist, social- och omsorgsdirektör.

– Vi är glada för förtroendet och ser fram emot att ta över driften av Ånestad vårdboende redan från februari. Eftersom beslutet har fattats snabbt kommer vi framåt att lägga stort
fokus på information och dialog med brukarna och deras anhöriga samt med medarbetarna för att de ska få svar på frågor och känna sig trygga med oss som utförare, säger Norlandias vd, Kerstin Stålskog.

RELATERADE ARTIKLAR

Kommunstyrelsen i Linköping beslutar nu med största sannolikhet att avveckla Linbike vid sitt sammanträde...
Polisen har hittills detta dygn hanterat ett 25-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Ingen har...

Debatt: ...

Debattinlägg av Kristina Edlund och Elias Aguirre kommunalråd (S) i opposition: Det är bedrövligt att se...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,425FöljareGilla
81FöljareFölj
14FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
mulet
0.2 ° C
1 °
-1.7 °
87 %
6.7kmh
90 %
tor
0 °
fre
2 °
lör
2 °
sön
0 °
mån
-2 °