0.2 C
Linköping
torsdag, december 9, 2021

Länsstyrelsen driver informationskampanj mot sexköp

För att motverka prostitution genomför nu länsstyrelserna i Östergötlands, Jönköpings och Södermanlands län en gemensam informationskampanj.

9,4 procent av Sveriges manliga befolkning har någon gång köpt sex och det är övervägande kvinnor som utnyttjas i sexhandeln i dag, men även många män, skriver Länsstyrelsen i Östergötland på sin hemsida.

Sexköp är ett brott

Det är främst män som köper sexuella tjänster. Enligt en undersökning gjord av Folkhälsomyndigheten 2017 har 9,4 procent av landets manliga befolkning någon gång köpt sex. Undersökningar visar även att många av sexköparna lever i parrelationer, har barn, vanliga jobb och umgängeskretsar.

– I vår kampanj vill vi visa att oavsett vem sexköparen är, så bidrar hen till att skapa en sexhandel med fysiskt och psykiskt våld, drogmissbruk och utanförskap och att sexköp är ett brott. Kampanjen belyser också det faktum att det alltid är den som utnyttjas i sexhandeln som betalar det högsta priset, säger Johan Landstedt, utvecklingsledare på Länsstyrelsen Östergötland.

Kampanjen kommer att spridas på sociala medier och på digitala skärmar runtom i länen. Målgruppen är allmänheten, med ett särskilt fokus på sexköpare eller potentiella köpare av sexuella tjänster. En annan viktig målgrupp är yrkesverksamma, ideella organisationer och politiskt engagerade som kan bidra till att sprida kampanjen.

RELATERADE ARTIKLAR

Kommunstyrelsen i Linköping beslutar nu med största sannolikhet att avveckla Linbike vid sitt sammanträde...
Igår kväll fick polisen ett samtal om bedrägeri riktat mot en äldre kvinna i...
Region Östergötland erbjuder nu en tredje vaccindos mot covid-19 till personer från 60 till...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,425FöljareGilla
81FöljareFölj
14FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
mulet
0.2 ° C
1 °
-1.7 °
87 %
6.7kmh
90 %
tor
0 °
fre
2 °
lör
2 °
sön
0 °
mån
-2 °