3.2 C
Linköping
lördag, februari 24, 2024

Cyklande skytt fångad på bild – vet du vem det är?

Nu ber polisen detektiven Allmänheten om hjälp med att identifiera en person på cykel som setts i samband med den senaste skjutningen i Ryd den 15 september.

Ett systematiskt och intensivt utredningsarbete har nu lett till att två personer har häktats på sannolika skäl efter mordförsöket i Ryd. Förundersökningen fortsätter och polis samt åklagare har förhoppningar om att tips från allmänheten kan leda utredningsarbetet framåt ytterligare. Beslut har därför fattats om publicering av en bild där man kan se en person på cykel. Bilden är tagen kring tiden för brottet. Det finns misstankar om att personen som syns på bilden är inblandad i gärningen. 

–  Två personer är nu frihetsberövade för mordförsöket och ett intensivt och omfattande utredningsarbete pågår alltjämt. Tips från allmänheten kan utgöra värdefulla pusselbitar som kan leda utredningen framåt. Då det är viktigt att eventuella vittnen inte påverkas kan vi inte lämna ut några uppgifter om vilken roll personen på cykel misstänks ha haft i brottet säger Kammaråklagare Emma Högström, som leder förundersökningen.

Se bilden här:

RELATERADE ARTIKLAR

Vid 20.30-tiden larmades räddningstjänst och ambulans om lägenhetsbrand på Björnkärrsgatan i Linköping. Det brann i...
Polisen i Östergötland har hanterat cirka 25 ärenden mellan kl 22 och 06. Ett...
Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 50-tal ärenden som rör Östergötlands län. En person har gripits. Tre...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
klar himmel
3.2 ° C
3.7 °
-0.3 °
88 %
3.6kmh
0 %
lör
3 °
sön
6 °
mån
5 °
tis
6 °
ons
6 °