8.9 C
Linköping
lördag, september 18, 2021

Tyck till om Linköping i stor undersökning

Nu har du som är Linköpingsbo och väljs ut att delta i en undersökning från SCB, chans att säga ditt hjärtas mening om viktiga frågor om stadens väl och ve.

Några av de områden som undersöks i år är skola och omsorg, trygghet i samhället, boende och boendemiljö, jämlikhet och integration samt förtroende.

– Undersökningen ger bland annat svar på frågor om hur olika grupper i kommunen tycker att verksamheter, samhällsservice, klimat- och miljöarbete och underhåll av den offentliga miljön i kommunen fungerar. Svaren kommer vi att använda för att utveckla verksamheter och tjänster. Resultaten kommer vi att redovisa på linkoping.se, säger Jenny Bolander, kvalitetsstrateg, Linköpings kommun, i ett pressmeddelande på kommunens hemsida.

Slumpen avgör

Det är möjligt att jämföra kommunens resultat med andra kommuner och riket som helhet för att se hur den egna kommunen ligger till.

Enkäten skickas ut till slumpmässigt utvalda kommuninvånare. Det är frivilligt att delta men varje svar är viktigt för att ge en bild om Linköpingsbornas syn på kommunen.

– Är man inte en av de utvalda deltagarna men ändå vill lämna in synpunkter går det att göra genom att till exempel lämna in ett Linköpingsförslag, säger Jenny Bolander.

Medborgarundersökningen från SCB skickas ut till deltagarna under september. Svaren ska vara SCB tillhanda den 3 november, då stänger insamlingen. Detta innebär att postenkäter måste postas senast den 29 oktober. Sista dag att besvara enkäten på webben är 3 november klockan 12.00. 161 av landets 290 kommuner deltar i undersökningen.

RELATERADE ARTIKLAR

En man i 20-årsåldern ska ha blivit misshandlad och hotad av flera gärningsmän som...
Efter det senaste mordförsöket i Ryd har Linköpings kommun nu valt att förstärka och...
Under gårdagens eftermiddag och vid 16.00-tiden hade ett gäng män samlats i Skäggetorp för...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,380FöljareGilla
81FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
molnigt
8.9 ° C
9.7 °
8.1 °
84 %
3.6kmh
75 %
lör
12 °
sön
11 °
mån
10 °
tis
12 °
ons
15 °