28.2 C
Linköping
lördag, augusti 13, 2022

Tyck till om Linköping i stor undersökning

Nu har du som är Linköpingsbo och väljs ut att delta i en undersökning från SCB, chans att säga ditt hjärtas mening om viktiga frågor om stadens väl och ve.

Några av de områden som undersöks i år är skola och omsorg, trygghet i samhället, boende och boendemiljö, jämlikhet och integration samt förtroende.

– Undersökningen ger bland annat svar på frågor om hur olika grupper i kommunen tycker att verksamheter, samhällsservice, klimat- och miljöarbete och underhåll av den offentliga miljön i kommunen fungerar. Svaren kommer vi att använda för att utveckla verksamheter och tjänster. Resultaten kommer vi att redovisa på linkoping.se, säger Jenny Bolander, kvalitetsstrateg, Linköpings kommun, i ett pressmeddelande på kommunens hemsida.

Slumpen avgör

Det är möjligt att jämföra kommunens resultat med andra kommuner och riket som helhet för att se hur den egna kommunen ligger till.

Enkäten skickas ut till slumpmässigt utvalda kommuninvånare. Det är frivilligt att delta men varje svar är viktigt för att ge en bild om Linköpingsbornas syn på kommunen.

– Är man inte en av de utvalda deltagarna men ändå vill lämna in synpunkter går det att göra genom att till exempel lämna in ett Linköpingsförslag, säger Jenny Bolander.

Medborgarundersökningen från SCB skickas ut till deltagarna under september. Svaren ska vara SCB tillhanda den 3 november, då stänger insamlingen. Detta innebär att postenkäter måste postas senast den 29 oktober. Sista dag att besvara enkäten på webben är 3 november klockan 12.00. 161 av landets 290 kommuner deltar i undersökningen.

RELATERADE ARTIKLAR

Polisen i Östergötland har hanterat cirka 25 ärenden mellan kl 22 och 06. Ett...
Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 50-tal ärenden som rör Östergötlands län. En person har gripits. Tre...
Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 100-tal ärenden som rör Östergötlands län. En person har gripits. Tre...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
molnigt
28.2 ° C
28.7 °
27.2 °
40 %
2.1kmh
67 %
lör
30 °
sön
31 °
mån
29 °
tis
32 °
ons
28 °