13.1 C
Linköping
måndag, september 26, 2022

Kommunen organiserar om – tydligare och mer effektiv

En ny förvaltning med ansvar för försörjning och integration förväntas sjösättas först nästa år men beslutet kommer att tas nu den 7 september.

Kommundirektör Paul Håkansson tog beslut om en ny förvaltning fredagen den 27 augusti. Kommunstyrelsen väntas godkänna beslutet den 7 september, skriver Linköpings kommun på sin webbplats.

Arbetet med den nya förvaltningen innebär att Leanlink, som är kommunens utförarverksamhet, Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen samt Social- och omsorgsförvaltningen kommer att beröras inom vissa delar.

– Vi bedömer att organiseringen av den nya förvaltningen kommer att skapa goda förutsättningar för en effektivare samordning av kommunens arbetsmarknadsinsatser och integrationsfrågor. Utmaningarna inom dessa områden är ett gemensamt ansvar och vi måste på bästa sätt möta våra nyanlända samt våra kommuninvånare som i dag står utanför arbetsmarknaden, säger Paul Håkansson, kommundirektör.

I dag finns avdelningen för integration och arbetsmarknad på Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen medan Social- och omsorgsförvaltningen ansvarar för myndighetsutövningen för försörjningsstöd och mottagandet av nyanlända. Dessa kommer att bli en del av den nya förvaltningen.

Kommer ingå

– Social- och omsorgsförvaltningen ansvarar i dag både för myndighetsutövningen kring försörjningsstöd och mottagandet av nyanlända. Då båda dessa uppdrag kommer att ingå i den nya förvaltningen möjliggör det en tydligare samordning och ett effektivare arbetssätt, säger Linda Ljunqvist, social- och omsorgsdirektör.

Verksamheter som planeras ingå i den nya förvaltningen är Arbetsmarknadsservice som idag tillhör Leanlink, Arbetsmarknad och integration och Arbetsmarknadscentrum som tillhör Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen, samt delar av Avdelning vuxna med vissa stödfunktioner inom Social- och omsorgsförvaltningen.

– När Leanlink nu renodlas till att bedriva enbart vård, stöd och omsorg blir rollen tydligare och vi får ännu bättre förutsättningar att ta oss an nutidens utmaningar, säger Sonja Erlandsson, utförardirektör, Leanlink.

Den nya förvaltningen kommer att vara kopplad till arbetsmarknadsnämnden.

Direktör sökes

– Genom bildandet av en förvaltning kopplad till arbetsmarknadsnämnden ges dels möjligheter att kraftsamla kring integrations- och arbetsmarknadsfrågor dels möjligheter att tydligare samla och utveckla utbildningsverksamheten i en utbildningsförvaltning, säger Anders Jolby, utbildnings- och arbetsmarknadsdirektör.

Rekryteringsprocessen för en ny förvaltningschef påbörjas när beslutet fastställs. Tills dess att den nya chefen har tillträtt är Anders Jolby, utbildnings- och arbetsmarknadsdirektör, ansvarig för den nya förvaltningen.

RELATERADE ARTIKLAR

Med anledning av den pågående coronapandemin kan praktikanter som har nära kontakt med medborgare,...
Mord som kan liknas vid rena avrättningar, skott mot förskola och ett område i...
En riktigt god och avkopplande jul tillönskas alla våra läsare. Fortsätt följa oss och...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
mulet
13.1 ° C
13.7 °
13 °
72 %
3.6kmh
100 %
mån
12 °
tis
17 °
ons
14 °
tor
10 °
fre
11 °