28.2 C
Linköping
lördag, augusti 13, 2022

Polis sköt beväpnad man i benet

Idag vid lunchtid kallades polisen till Mjölby med anledning av att en knivbeväpnad man uppträdde märkligt och förvirrat.

Flera polispatruller åkte mot platsen samtidigt som det i förebyggande syfte även kallades på ambulans och polisförhandlare.

Träffades i benet

När poliserna kom fram till platsen och den knivbeväpnade mannen började han gå mot poliserna. Mannen beordras att släppa kniven men han hörsammade inte uppmaningen. Polispatrullerna avlossar då varningsskott men då det inte fick avsedd effekt sköt polispatrullen verkanseld mot mannen. Mannen träffas då i ena benet och kunde övermannas och säkras.

Ambulanspersonal tog sedan hand om mannen som fördes till sjukhus för vård.

Polisen arbetar med att hålla förhör med vittnen till händelsen och även bevissäkring i form av kriminalteknisk undersökning i enligt med åklagarens direktiv.

Utredning om tjänstefel inleds

En åklagare vid den särskilda åklagarkammaren har fattat beslut om att inleda förundersökning om tjänstefel. Vid avrapportering av händelsen har det nu framkommit att båda poliserna i polispatrullen har skjutit varsitt varningsskott och en av dem sköt därefter ett skott verkanseld i benet. Totalt har alltså tre skott avlossats.

Polisen har påbörjat en utredning om hot mot tjänsteman där 30-åringen är misstänkt. Polisen har nu fått besked om att mannen inte är livshotande skadad. Poliserna som varit inblandade i händelser erbjuds krisstöd.

RELATERADE ARTIKLAR

Under morgonen fick polisen in samtal om en skadad person utomhus i Mjölby. Försök...
Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 70-tal ärenden som rör Östergötlands län. Ingen person har...
Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 80-tal ärenden som rör Östergötlands län. En person har gripits....

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
molnigt
28.2 ° C
28.7 °
27.2 °
40 %
2.1kmh
67 %
lör
30 °
sön
31 °
mån
29 °
tis
32 °
ons
28 °