9 C
Linköping
lördag, september 18, 2021

Polis sköt beväpnad man i benet

Idag vid lunchtid kallades polisen till Mjölby med anledning av att en knivbeväpnad man uppträdde märkligt och förvirrat.

Flera polispatruller åkte mot platsen samtidigt som det i förebyggande syfte även kallades på ambulans och polisförhandlare.

Träffades i benet

När poliserna kom fram till platsen och den knivbeväpnade mannen började han gå mot poliserna. Mannen beordras att släppa kniven men han hörsammade inte uppmaningen. Polispatrullerna avlossar då varningsskott men då det inte fick avsedd effekt sköt polispatrullen verkanseld mot mannen. Mannen träffas då i ena benet och kunde övermannas och säkras.

Ambulanspersonal tog sedan hand om mannen som fördes till sjukhus för vård.

Polisen arbetar med att hålla förhör med vittnen till händelsen och även bevissäkring i form av kriminalteknisk undersökning i enligt med åklagarens direktiv.

Utredning om tjänstefel inleds

En åklagare vid den särskilda åklagarkammaren har fattat beslut om att inleda förundersökning om tjänstefel. Vid avrapportering av händelsen har det nu framkommit att båda poliserna i polispatrullen har skjutit varsitt varningsskott och en av dem sköt därefter ett skott verkanseld i benet. Totalt har alltså tre skott avlossats.

Polisen har påbörjat en utredning om hot mot tjänsteman där 30-åringen är misstänkt. Polisen har nu fått besked om att mannen inte är livshotande skadad. Poliserna som varit inblandade i händelser erbjuds krisstöd.

RELATERADE ARTIKLAR

En man i 20-årsåldern ska ha blivit misshandlad och hotad av flera gärningsmän som...
Efter det senaste mordförsöket i Ryd har Linköpings kommun nu valt att förstärka och...
Under gårdagens eftermiddag och vid 16.00-tiden hade ett gäng män samlats i Skäggetorp för...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,380FöljareGilla
81FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
mulet
9 ° C
10.2 °
8.1 °
66 %
2.1kmh
90 %
lör
9 °
sön
12 °
mån
10 °
tis
10 °
ons
18 °