9.8 C
Linköping
lördag, september 18, 2021

Skäggetorp centrum fortfarande avspärrat efter dödsskjutning – “politikerna har övergivit Skäggetorp”

Fortfarande är stora delar av Skäggetorps centrum avspärrat efter den dödsskjutningen av en gängkriminell man i 30-års åldern vid lunchtid igår. Hur länge är dock i skrivande stund oklart enligt uppgifter till LkpgNews.

Under gårdagskvällen togs flera avspärrningar runt centrum i Skäggetorp, bort men fortfarade är uppgången där skjutningen avspärrad samt även parkeringen och ytterligare en uppgång.

Inne i centrum har flera näringsidkare valt att hålla verksamheten stängd, åtminstone under förmiddagen. Enligt uppgift kommer Willys att öppna efter lunch.

Stämningen är dämpad och det är inte mycket folk i rörelse. Många är tysta medan andra pratar om det som hänt ännu en gång.

– Politikerna har övergett Skäggetorp, det är så det känns, menar en person som vill vara anonym men som var på platsen under gårdagen och som bott i området länge.

– Det är mest prat men det görs väldigt lite för att stoppa våldet som ökat här genom åren. Folk är rädda och det förstår jag så väl, säger hen som vill vara anonym just av det skälet. Rädsla.

Det är väldigt många poliser, väktare och annan trygghetsskapande personal på plats. Stämningen är dov och man känner oron i luften. Frågan som hänger i luften är “när kommer nästa skjutning att ske”?

Det finns ännu ingen gripen person för gårdagens mord i Skäggetorp, skriver polisen på sin hemsida.

RELATERADE ARTIKLAR

En man i 20-årsåldern ska ha blivit misshandlad och hotad av flera gärningsmän som...
Under gårdagens eftermiddag och vid 16.00-tiden hade ett gäng män samlats i Skäggetorp för...
Polisen har hittills under detta dygn hanterat ett 40-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Ingen...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,380FöljareGilla
81FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
molnigt
9.8 ° C
10.2 °
9.2 °
78 %
3.1kmh
75 %
lör
12 °
sön
12 °
mån
11 °
tis
12 °
ons
18 °