13.1 C
Linköping
måndag, september 26, 2022

Död man kopplad till kriminellt gäng – mördarna flydde mot Skäggetorpsskolan

Uppgifter till LkpgNews och i annan media gör gällande att den skjutna mannen kan kopplas till ett kriminellt MC-gäng. Men att det skulle röra sig om en ren avrättning vill inte polisområdeschefen Ann-Christine Rehnström vare sig bekräfta eller dementera.

Just i denna stund pågår en massiv polisinsats efter en, eller flera gärningspersoner, sade polisområdeschefen Ann-Christine Rehnström till LkpgNews vid 17.00-tiden på onsdagskvällen. Men att det skulle röra sig om en ren avrättning vill hon inte vare sig bekräfta eller dementera.

– Det har skett en skjutning och en person har dödats, det är allt jag kan säga i nuläget, klargör hon och menar att vad som skett är det man nu börjat att utreda.

Mannen, som är känd av polisen sedan tidigare, satt och åt, skriver Aftonbladet när han träffades av flera kulor i huvudet. Enligt uppgifter till just Aftonbladet ska två personer setts fly i riktning mot Skäggetorpsskolan.

– Jag vill tro på och arbetar hårt för ett tryggt Linköping. Det är nog så de allra flesta vill ha det men när man avlossar skarpa vapen mitt bland folk på en restaurang under lunchrushen så är det lätt att tredje man drabbas och det är helt oacceptabelt, understryker hon med önskvärd tydlighet.

Det har cirkulerat rykten om att två personer var skjutna men enligt Rehnström är endast en person beskjuten och senare dödförklarad.

– Vi har en hel del att gå på även om vi inte just nu står i begrepp att gripa någon.

Så ni kommer att ”vända upp och ner” på hela Skäggetorp nu?

– Jag vet inte riktigt vad du menar med det men vi kommer att göra allt i vår makt för att lösa det här och självklart titta på de andra skjutningarna som skett den senaste tiden. Det här handlar i grund och botten om vem som ska styra knarkhandeln i Linköping och det finns en konflikt i botten här. Vi kommer nu fortsätta vara här i Skäggetorp för att skapa trygghet och samla in vittnesmål, menar Rehnström vidare som länge sett våldet eskalera i områden som Ryd, Skäggetorp och Berga.

Under onsdagskvällen ska flera personer hämtats in för förhör erfar LkpgNews.

RELATERADE ARTIKLAR

Set var strax före klockan 20 på torsdagskvällen som räddningstjänst och polis larmades om...
Det var vid 17.30-tiden som polis och ambulans larmades om att en kvinna fallit...
Mord som kan liknas vid rena avrättningar, skott mot förskola och ett område i...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
mulet
13.1 ° C
13.7 °
13 °
72 %
3.6kmh
100 %
mån
12 °
tis
17 °
ons
14 °
tor
10 °
fre
11 °