-1.9 C
Linköping
söndag, mars 26, 2023

Linköpingsborna vill behålla badsjön i Tinnis

Tinnerbäcksbadet och området runt omkring ska byggas om och förnyas och tre olika förslag för områdets framtid har nu presenterats.

De tre förslagen är ett underlag som kommunens politiker ska ta ställning till för att kunna fatta beslut om området. Ett politiskt beslut väntas fattas före årsskiftet 2021/2022.
Ny undersökning ger svar

I en nyligen publicerad NOVUS undersökning visar tydligt att Linköpingsborna vill ha kvar den stora anrika badsjön. Detta alternativ finns inte i något av de tre presenterade förslagen. De tre förslagen omfattar området som sträcker sig från Tinnerbäcken vid Emriks gata, via Tinnisområdet, ner till Ådalaparken vid Stångån. Alla förslagen innebär någon form av bad utomhus, utöver den befintliga 50-metersbassäng som redan är byggd men ingen klassisk badsjö.

Analys- och undersökningsföretaget Novus fick i uppdrag att fråga en representativ grupp Linköpingsbor i åldersspannet 18 år och uppåt vad de anser om ett antal omdiskuterade lokalpolitiska frågor.

Hela 77 procent av de som besvarat NOVUS enkäten vill ha kvar badsjön. Endast 12 procent vill att kommunen ska göra om området till en parkyta och 11 procent svarar att de inte vet.

Undersökningen genomfördes i juni och det var 500 personer som deltog.

Kommunens tre olika förslag:

I det första alternativet skapas en park för avkoppling, rekreation och bad, med naturen som förebild.
– I det andra alternativet placeras Tinnerbäcken centralt genom området och ges en dragning som hämtat inspiration från hur bäcken gick innan nuvarande badsjö anlades. Badmöjligheter ges i form av en barnpool och en grund lekbassäng intill den befintliga 50-metersbassängen.
– I det tredje alternativet föreslås badmöjligheter i form av en barnpool och en grund lekbassäng intill den befintliga 50-metersbassängen samt badlandskap med, öar, rutschkana och strömmande och pulserande vatten.

RELATERADE ARTIKLAR

Earth Hour 2023

Igår klockan 20 30 till 21 30 inträffade Earth hour 2023 och precis som...
Natten till torsdagen slutade trygghetslarmen hos kommunens hemtjänsttagare att fungera. Problemen berodde på en...
Man häktad misstänkt för mord på kvinna. En man i 20-årsåldern har i dag...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
lätt snöfall
-1.9 ° C
-1.1 °
-2 °
93 %
3.6kmh
100 %
sön
-2 °
mån
-1 °
tis
2 °
ons
2 °
tor
0 °