21.6 C
Linköping
tisdag, juli 27, 2021

Skottlossning på Storgatan

Vid lunchtid strax före klockan 13 00 inträffade, enligt vittnesuppgifter, en skottlossning i Linköpings centrum.

Händelsen inträffade i hörnet av Klostergatan – Storgatan mitt under lunchtid. Ett flertal polispatruller larmades till platsen. Vittnen ska ha hört en stor smäll och larmade därför polisen. Skottlossningen ska ha ägt rum inne i en lokal. Enligt vittnesuppgifter föregicks skottlossningen av ett bråk mellan några personer.

Rymde på cykel

En person sägs ha sprungit därifrån direkt efter skottlossningen och senare ska personen ha stuckit iväg på en cykel. Personen var helt svartklädd med uppfälld luva och färdades på en svart cykel med korg på styret.

Ingen person på plats är skadad. Polisen har spärrat av del av Storgatan och genomför nu vittnesinhämtning bland lunchgäster och förbipasserande.

Polisen rubricerar händelsen som försök till mord. Ingen är skadad fysiskt. Polisen har ännu inte gripit någon som misstänkt för skottlossningen. Iakttagelser om den misstänkta personer kan lämnas på 114 14 eller polisen.se. Vid akut läge ska man ringa 112.

RELATERADE ARTIKLAR

Lugn polisnatt

Polisen har hanterat ett 65-tal rutinärenden. Ingen har gripits, tre har omhändertagits för berusning/ordningsstörning...
Nu förstärker Linköping FC truppen ytterligare med en ny spelare till truppen. De4nna gång...
Polisen har under natten hittills hanterat ett 90-tal rutinärenden. Tre har gripits för brott,...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,317FöljareGilla
69FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
mulet
21.6 ° C
23.5 °
18.6 °
82 %
3.6kmh
90 %
tis
22 °
ons
25 °
tor
25 °
fre
18 °
lör
20 °