6.4 C
Linköping
måndag, oktober 25, 2021

Skottlossning på Storgatan

Vid lunchtid strax före klockan 13 00 inträffade, enligt vittnesuppgifter, en skottlossning i Linköpings centrum.

Händelsen inträffade i hörnet av Klostergatan – Storgatan mitt under lunchtid. Ett flertal polispatruller larmades till platsen. Vittnen ska ha hört en stor smäll och larmade därför polisen. Skottlossningen ska ha ägt rum inne i en lokal. Enligt vittnesuppgifter föregicks skottlossningen av ett bråk mellan några personer.

Rymde på cykel

En person sägs ha sprungit därifrån direkt efter skottlossningen och senare ska personen ha stuckit iväg på en cykel. Personen var helt svartklädd med uppfälld luva och färdades på en svart cykel med korg på styret.

Ingen person på plats är skadad. Polisen har spärrat av del av Storgatan och genomför nu vittnesinhämtning bland lunchgäster och förbipasserande.

Polisen rubricerar händelsen som försök till mord. Ingen är skadad fysiskt. Polisen har ännu inte gripit någon som misstänkt för skottlossningen. Iakttagelser om den misstänkta personer kan lämnas på 114 14 eller polisen.se. Vid akut läge ska man ringa 112.

RELATERADE ARTIKLAR

Den 22 november inviger Linköpings borgmästare Lars Vikinge, tillsammans med Linköpings fristadsförfattare Globala veckan....
Ett drygt femtiotal barn i olika åldrar behöver varje år komma till ett familjehem....
Klockan 06:42 kom ett SOS-larm in till polisen gällande en brand på Väpnaregatan i...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,425FöljareGilla
81FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
lätt molnighet
6.4 ° C
9.2 °
5.6 °
86 %
2.1kmh
20 %
mån
7 °
tis
11 °
ons
13 °
tor
15 °
fre
15 °