24.5 C
Linköping
måndag, juli 26, 2021

Utomjordisk baskonsert i Vasastan

Under lördagens eftermiddag landade det en alien på anrika Cirkuscaféet på Platensgatan i Vasastan. Men riktigt så farligt var det inte det vara bara basisten Nicklas Brännstöm som framförde “intergalaktiska bastoner/kompositioner” på sin elbas.

Cirkuscaféet i Vasastan håller på att etablera sig som en kulturscen att räkna med och när vädret så tillåter spelar artisterna utomhus. Idag var det välkände och egensinnige basisten och kulturarbetaren Nicklas Brännström som under dryga timmen lät oss titta in i hans intergalaktiska värld av skuggor och blommor. Han är unik i sitt skapande, både flyhänt och dynamisk, samt känsla för ton och harmoni. Hans mellansnack är självironiskt och med lite humor kommer man långt. Musiken kanske inte är sånt man hör varje dag men tar man sig tid flyttas man långt bort i både tid och rum. Med andra ord, precis vad vi behöver i en våldsam och osäker tid.

Nicklas Brännström – Live. Foto: Jerry Prütz

RELATERADE ARTIKLAR

Lilla Cirkus Caféet på Platensgatan framstår på flera sätt som stans mest avslappande konsertställe...
En kvinna i 80-årsåldern bestals utomhus vid 9.30-tiden nära korsningen Götgatan och Danmarksgatan i...
Väktare kontaktade polisen, under natten/morgonen mot onsdag, om skadegörelse på ett fönster på Storgatan...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,317FöljareGilla
69FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
lätt molnighet
24.5 ° C
25 °
22.9 °
63 %
5.1kmh
20 %
mån
27 °
tis
20 °
ons
24 °
tor
21 °
fre
18 °