6.4 C
Linköping
måndag, oktober 25, 2021

Utomjordisk baskonsert i Vasastan

Under lördagens eftermiddag landade det en alien på anrika Cirkuscaféet på Platensgatan i Vasastan. Men riktigt så farligt var det inte det vara bara basisten Nicklas Brännstöm som framförde ”intergalaktiska bastoner/kompositioner” på sin elbas.

Cirkuscaféet i Vasastan håller på att etablera sig som en kulturscen att räkna med och när vädret så tillåter spelar artisterna utomhus. Idag var det välkände och egensinnige basisten och kulturarbetaren Nicklas Brännström som under dryga timmen lät oss titta in i hans intergalaktiska värld av skuggor och blommor. Han är unik i sitt skapande, både flyhänt och dynamisk, samt känsla för ton och harmoni. Hans mellansnack är självironiskt och med lite humor kommer man långt. Musiken kanske inte är sånt man hör varje dag men tar man sig tid flyttas man långt bort i både tid och rum. Med andra ord, precis vad vi behöver i en våldsam och osäker tid.

Nicklas Brännström – Live. Foto: Jerry Prütz

RELATERADE ARTIKLAR

Komiker fick Nyponet

Komikern, manusförfattaren och arrangören Ben Kersley fick igår ta emot Lars Winnerbäcks kulturpris Nyponet...
Med start i denna veckan börjar man nu sätta upp stadens alla juleljus och...
John Holm debuterade redan 1972 och försvann sedan efter två ytterligare plattor. 1988 kom...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,425FöljareGilla
81FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
lätt molnighet
6.4 ° C
9.2 °
5.6 °
86 %
2.1kmh
20 %
mån
7 °
tis
11 °
ons
13 °
tor
15 °
fre
15 °