19.8 C
Linköping
tisdag, juli 27, 2021

Rekord i antal förhandsbesked

I år slår Linköping rekord i antal förhandsbesked för villor och småhus.

I kommunen finns cirka 60 orter, och 34 av dessa har fått egna utvecklingsskisser. Översiktsplanen för allt lantligt boende ger sammanlagt möjlighet för cirka 600 nya bostäder och cirka 600 fritidshus som är lämpliga att omvandla till permanentbostäder.

Det finns också flera områden som är lämpliga för utveckling av stadsnära lantligt boende, där enstaka och mindre grupper av småhus kan byggas. Dessa områden finns i Vårdsberg, Kränge, Landeryd, Gullberg och öster om Rystad.

– Vi ser ett ökat intresse för byggnation av villor och det har resulterat i fler ansökningar. Under de fem första månaderna i år har vi fått in fler ansökningar om villor via förhandsbesked än vad vi fick in under hela 2020! Vi slår därmed rekord i antal förhandsbesked för villor och småhus för tredje året i rad, säger Sebastian Monell, avdelningschef bygglov, Linköpings kommun i ett pressuttalande.

RELATERADE ARTIKLAR

Lugn polisnatt

Polisen har hanterat ett 65-tal rutinärenden. Ingen har gripits, tre har omhändertagits för berusning/ordningsstörning...
Nu förstärker Linköping FC truppen ytterligare med en ny spelare till truppen. De4nna gång...
Polisen har under natten hittills hanterat ett 90-tal rutinärenden. Tre har gripits för brott,...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,317FöljareGilla
69FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
mulet
19.8 ° C
20.2 °
18.1 °
85 %
2.1kmh
90 %
tis
22 °
ons
25 °
tor
25 °
fre
18 °
lör
20 °