6.4 C
Linköping
måndag, oktober 25, 2021

Rekord i antal förhandsbesked

I år slår Linköping rekord i antal förhandsbesked för villor och småhus.

I kommunen finns cirka 60 orter, och 34 av dessa har fått egna utvecklingsskisser. Översiktsplanen för allt lantligt boende ger sammanlagt möjlighet för cirka 600 nya bostäder och cirka 600 fritidshus som är lämpliga att omvandla till permanentbostäder.

Det finns också flera områden som är lämpliga för utveckling av stadsnära lantligt boende, där enstaka och mindre grupper av småhus kan byggas. Dessa områden finns i Vårdsberg, Kränge, Landeryd, Gullberg och öster om Rystad.

– Vi ser ett ökat intresse för byggnation av villor och det har resulterat i fler ansökningar. Under de fem första månaderna i år har vi fått in fler ansökningar om villor via förhandsbesked än vad vi fick in under hela 2020! Vi slår därmed rekord i antal förhandsbesked för villor och småhus för tredje året i rad, säger Sebastian Monell, avdelningschef bygglov, Linköpings kommun i ett pressuttalande.

RELATERADE ARTIKLAR

Den 22 november inviger Linköpings borgmästare Lars Vikinge, tillsammans med Linköpings fristadsförfattare Globala veckan....
Ett drygt femtiotal barn i olika åldrar behöver varje år komma till ett familjehem....
Klockan 06:42 kom ett SOS-larm in till polisen gällande en brand på Väpnaregatan i...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,425FöljareGilla
81FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
lätt molnighet
6.4 ° C
9.2 °
5.6 °
86 %
2.1kmh
20 %
mån
7 °
tis
11 °
ons
13 °
tor
15 °
fre
15 °