13.5 C
Linköping
onsdag, september 22, 2021

Linköpings stadsfest ställs in

I slutet av augusti skulle Linköpings kommun, som traditionen bjuder och tillsammans med Visit Linköping & Co bjudit in till 2021 års upplaga av Linköpings stadsfest. Men nu blir det ändrade planer och den för många efterlängtade stadsfesten ställs in. Precis som förra året är anledningen pandemin och de restriktioner som råder kring allmänna sammankomster.

– Det här är förstås jättetråkigt. Inte bara för Linköpingsborna, utan också för alla de näringsidkare, exempelvis restauranger och butiker,  som skulle behövt denna skjuts för sina affärer. Men vår bedömning är att även om restriktionerna skulle tas bort senare i sommar och smittoläget förbättras ordentligt, så är det vare sig realistiskt eller ansvarstagande att skapa en stadsfest i sin klassiska form i augusti, säger Anders Thorén, mötes- och evenemangschef på Visit Linköping & Co, i ett uttalande på kommunens webbplats.

Siktar framåt

Det råder osäkerhet kring hur läget kommer att se ut i augusti och vilka restriktioner som kommer att gälla då. Visit Linköping & Co och Linköpings kommun följer pandemiutvecklingen löpande och ambitionen är att kunna genomföra någon form av fest för Linköpingsborna i höst istället.

– Vår förhoppning är förstås att läget ska se betydligt bättre ut i höst. Vi vet att Linköpingsborna älskar sin stadsfest och längtar efter att få träffas igen. Vi planerar därför för alternativa sätt att skapa glädje för våra invånare och nytta för näringsidkarna i city i höst istället.  Exakt under vilka former får vi återkomma till, beroende på vilka eventuella restriktioner som råder då, säger Maria Ottosson, kommunikationsdirektör på Linköpings kommun, i samma uttalande.

RELATERADE ARTIKLAR

Den nya simhallen bli allt mer färdig och nu är ett nytt och grönt...
Efter det senaste mordförsöket i Ryd har Linköpings kommun nu valt att förstärka och...
Nu har du som är Linköpingsbo och väljs ut att delta i en undersökning...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,380FöljareGilla
81FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
mulet
13.5 ° C
14 °
12.5 °
81 %
3.1kmh
90 %
ons
13 °
tor
13 °
fre
13 °
lör
15 °
sön
17 °