20.8 C
Linköping
måndag, juni 21, 2021

Linköpings stadsfest ställs in

I slutet av augusti skulle Linköpings kommun, som traditionen bjuder och tillsammans med Visit Linköping & Co bjudit in till 2021 års upplaga av Linköpings stadsfest. Men nu blir det ändrade planer och den för många efterlängtade stadsfesten ställs in. Precis som förra året är anledningen pandemin och de restriktioner som råder kring allmänna sammankomster.

– Det här är förstås jättetråkigt. Inte bara för Linköpingsborna, utan också för alla de näringsidkare, exempelvis restauranger och butiker,  som skulle behövt denna skjuts för sina affärer. Men vår bedömning är att även om restriktionerna skulle tas bort senare i sommar och smittoläget förbättras ordentligt, så är det vare sig realistiskt eller ansvarstagande att skapa en stadsfest i sin klassiska form i augusti, säger Anders Thorén, mötes- och evenemangschef på Visit Linköping & Co, i ett uttalande på kommunens webbplats.

Siktar framåt

Det råder osäkerhet kring hur läget kommer att se ut i augusti och vilka restriktioner som kommer att gälla då. Visit Linköping & Co och Linköpings kommun följer pandemiutvecklingen löpande och ambitionen är att kunna genomföra någon form av fest för Linköpingsborna i höst istället.

– Vår förhoppning är förstås att läget ska se betydligt bättre ut i höst. Vi vet att Linköpingsborna älskar sin stadsfest och längtar efter att få träffas igen. Vi planerar därför för alternativa sätt att skapa glädje för våra invånare och nytta för näringsidkarna i city i höst istället.  Exakt under vilka former får vi återkomma till, beroende på vilka eventuella restriktioner som råder då, säger Maria Ottosson, kommunikationsdirektör på Linköpings kommun, i samma uttalande.

RELATERADE ARTIKLAR

Ett nytt kul och coronasäkert konsertkoncept på Skylten har premiär ikväll under namnet Lastkajen...
Väktare kontaktade polisen, under natten/morgonen mot onsdag, om skadegörelse på ett fönster på Storgatan...
Igår, måndag 14 juni, började Linköpings kommun med den populära sommargågatan i centrala Linköping....

FÖLJ LKPG.NEWS

3,291FöljareGilla
69FöljareFölj
13FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
lätt molnighet
20.8 ° C
26.8 °
17.2 °
80 %
3.1kmh
20 %
mån
25 °
tis
23 °
ons
19 °
tor
26 °
fre
24 °