20.9 C
Linköping
torsdag, juni 8, 2023

Linköpings stadsfest ställs in

I slutet av augusti skulle Linköpings kommun, som traditionen bjuder och tillsammans med Visit Linköping & Co bjudit in till 2021 års upplaga av Linköpings stadsfest. Men nu blir det ändrade planer och den för många efterlängtade stadsfesten ställs in. Precis som förra året är anledningen pandemin och de restriktioner som råder kring allmänna sammankomster.

– Det här är förstås jättetråkigt. Inte bara för Linköpingsborna, utan också för alla de näringsidkare, exempelvis restauranger och butiker,  som skulle behövt denna skjuts för sina affärer. Men vår bedömning är att även om restriktionerna skulle tas bort senare i sommar och smittoläget förbättras ordentligt, så är det vare sig realistiskt eller ansvarstagande att skapa en stadsfest i sin klassiska form i augusti, säger Anders Thorén, mötes- och evenemangschef på Visit Linköping & Co, i ett uttalande på kommunens webbplats.

Siktar framåt

Det råder osäkerhet kring hur läget kommer att se ut i augusti och vilka restriktioner som kommer att gälla då. Visit Linköping & Co och Linköpings kommun följer pandemiutvecklingen löpande och ambitionen är att kunna genomföra någon form av fest för Linköpingsborna i höst istället.

– Vår förhoppning är förstås att läget ska se betydligt bättre ut i höst. Vi vet att Linköpingsborna älskar sin stadsfest och längtar efter att få träffas igen. Vi planerar därför för alternativa sätt att skapa glädje för våra invånare och nytta för näringsidkarna i city i höst istället.  Exakt under vilka former får vi återkomma till, beroende på vilka eventuella restriktioner som råder då, säger Maria Ottosson, kommunikationsdirektör på Linköpings kommun, i samma uttalande.

RELATERADE ARTIKLAR

Med anledning av den pågående coronapandemin kan praktikanter som har nära kontakt med medborgare,...
Mord som kan liknas vid rena avrättningar, skott mot förskola och ett område i...
En riktigt god och avkopplande jul tillönskas alla våra läsare. Fortsätt följa oss och...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
klar himmel
20.9 ° C
22.8 °
20.2 °
45 %
4.1kmh
0 %
tor
26 °
fre
19 °
lör
21 °
sön
23 °
mån
25 °