2.2 C
Linköping
måndag, februari 26, 2024

Strandfiket skjuter i höjden

Mickeys strandfik börjar bli en självklarhet att besöka när värmen och solen återvänder. Nu har driftige Mickey Gharib byggt en ovanvåning med terrass på kiosken där man har en mäktig utsikt över Stångåns lugna vatten.

Efter några kommunala turer fick så Mickey bygga på en takterrass på kiosken där man köper glass, kaffe, hyr olika flytetyg så som trampbåtar, minigolfklubbor och mera, så kan man nu gå en trappa upp och därmed få en ännu bättre utsikt över Stångån och Kinda kanal med dess lugna vatten.

-Jag har till i år även byggt ut kiosken och köket efter konsten alla regler och i stort sett har kommunen varit hjälpsam, säger den kanelbullsberoende innehavaren och fortsätter:

-Det här är verkligen en oas som är öppen för alla och fler och fler hittar hit vilket är kul. Det behövs fler platser där folk kan mötas.

Solskenshistoria

För någon vecka sedan blev Mickey dagens hjälte då han tog sig an en sexårig pojke som helt plötsligt dök upp. Micky trodde att han bodde med sina föräldrar på det närliggade hotellet men se, så lätt var det inte.

-Han hade helt enkelt, på något sätt tagit sig hit från Navestad i Norrköping. Jag bjöd honom på glass och vi snackade lite. Killen var hur skön och trygg som helst men efter lite efterforskningar så fick vi tag på hans mamma och det hela slutade med att polisen körde honom hem. Killen var lite missnöjd med att det inte var en målad polisbil först, skrattr Mickey åt solskenshistorien.

Kanelbullens dag varje dag

Att Mickey är en välkänd profil i Linköping är inte att undra över. Med sitt vänliga och humanistiska framtoning är han en kille man gillar. Han delar även med sig av sin kärlek till idrottsklubben AIK och kanelbullar.

-Jag är faktiskt beroende av dem. Idag (klockan 12.00, min anm) så har jag redan ätit två stycken men det brukar bli en fem, sex stycken på en dag, avslutar Mickey Gharib och bjuder på en.

Här hittar du mera info:

RELATERADE ARTIKLAR

Sommaren 2021 går till historien som en rekordsommar för Linköpings hotell, stugor och vandrarhem....
I år är det 150 år sedan Kinda kanal stod färdig. En åtta mil...
Sedan länge pågår det arbete med att renovera den över hundra år gamla kajen...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
något regn
2.2 ° C
2.8 °
1.7 °
99 %
2.6kmh
75 %
mån
4 °
tis
6 °
ons
5 °
tor
6 °
fre
8 °