4 C
Linköping
söndag, mars 3, 2024

Berga dagen efter dödsskjutningen – polis ännu på plats

Igår, onsdag, sköts en ung man till döds i Berga. Det var bara en i raden av skjutningar i den numera ganska oroliga stadsdelen. Idag var dock stora delar av civilsamhället i form av polis, kommunen och kyrkan på plats. Dock är ännu ingen gripen för gårdagens mord.

Dagen efter dödsskjutningen på Solvändan/Prästbolsgatan i Berga råder det ett dämpat lugn i Bergas annars ganska livliga centrum. Utanför ingången finns det flera poliser, väktare och trygghetsvärdar på plats. Allt för att bidra till lugn och visa att civilsamhället tar det som hänt på största allvar. Berga kyrka håller extraöppet och kommunen bidrar med flera olika insatser.

Oroliga Berga

Det har länge varit oroligt i Berga. Förra året sköts en ung man ner vid Berga centrum. Enligt obekräftade uppgifter till LkpgNews ska den skjutningen vara polisiärt uppklarat men ingen har gripits eller delgivits misstanke för den skjutningen.

2018 sköt polisen ihjäl en yngling i självförsvar efter att denne gav sig på polismannen vid ett infångade efter ett rån på en badplats.

Igår, den 19 maj 2021 var det alltså dags igen då en man i 20-års ålder blev skjuten, eller snarare avrättad som obekräftade uppgifter till LkpgNews gör gällande. Han ska avlidit på platsen och direkt men fördes till akuten på US. Vilken, som en rutinåtgärd, övervakades av polisen.

Andra uppgifter i media gör även gällande att ynglingen bar, så kallad, skyddsväst och ska ha, enligt vitten blivit skjuten med 4 – 5 skott. Detta har dock inte polisen bekräftat.

Enligt Sveriges Radio Östergötland är den skjutne mannen känd av polisen sedan tidigare.

RELATERADE ARTIKLAR

Det var vid 17.30-tiden som polis och ambulans larmades om att en kvinna fallit...
Polisen har hittills detta dygn hanterat ett 25-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Ingen har...
Polisen fick, under torsdagens förmiddag, samtal från Carlsundsutbildnings centrum i Motala om att en...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
dimma
4 ° C
4.2 °
1.7 °
95 %
2.6kmh
100 %
sön
9 °
mån
6 °
tis
1 °
ons
5 °
tor
3 °