9 C
Linköping
söndag, oktober 2, 2022

Renoverat kraftverk öppnar upp för bad

Med början förste juni går det att bada vid Svartåfors badplats igen. Under 2020 har vattenkraftverket i närheten av badplatsen renoverats vilket gjort att passagen över bron fram till badet har varit stängd. Renoveringen är nu klar och den 1 juni är det återigen möjligt att nyttja både badplatsen och parkeringen.

– Väldigt kul att vi kan öppna upp för bad i Svartåfors igen. Badplatsen är populär bland Linköpingsbor. Det finns inte så många sjöbad i det området så den fyller ett stort behov, säger Jan Skogberg, gruppchef idrott, Kultur- och fritidsförvaltningen, i ett uttalande på kommunens hemsida.

Svartåfors badplats ligger vid Svartåns norra strand vid Mjölorpesjön. För att ta sig fram till badet från parkeringen måste besökare korsa en övergångsbro vid vattenkraftverket och promenera en bit på en grusväg innan det är dags att hoppa i plurret.

– Tillsammans med Tekniska verken har vi gjort brovägen över verket säkrare med staket. Nere vid badplatsen har vi rensat vid stranden, en ny grillplats ska installeras och vi kommer också ställa dit bajamajor, säger Jan Skogberg.

Tekniska verken påbörjade renoveringen av Svartåfors vattenkraftverk i oktober 2019 i syfte att undvika framtida driftstörningar, och säkra leveransen av förnybar el från vattenkraftverket.

RELATERADE ARTIKLAR

Med anledning av den pågående coronapandemin kan praktikanter som har nära kontakt med medborgare,...
Mord som kan liknas vid rena avrättningar, skott mot förskola och ett område i...
En riktigt god och avkopplande jul tillönskas alla våra läsare. Fortsätt följa oss och...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
lätt regn
9 ° C
9.7 °
8.7 °
94 %
2.6kmh
75 %
sön
10 °
mån
13 °
tis
15 °
ons
17 °
tor
15 °