20.8 C
Linköping
måndag, juni 21, 2021

Renoverat kraftverk öppnar upp för bad

Med början förste juni går det att bada vid Svartåfors badplats igen. Under 2020 har vattenkraftverket i närheten av badplatsen renoverats vilket gjort att passagen över bron fram till badet har varit stängd. Renoveringen är nu klar och den 1 juni är det återigen möjligt att nyttja både badplatsen och parkeringen.

– Väldigt kul att vi kan öppna upp för bad i Svartåfors igen. Badplatsen är populär bland Linköpingsbor. Det finns inte så många sjöbad i det området så den fyller ett stort behov, säger Jan Skogberg, gruppchef idrott, Kultur- och fritidsförvaltningen, i ett uttalande på kommunens hemsida.

Svartåfors badplats ligger vid Svartåns norra strand vid Mjölorpesjön. För att ta sig fram till badet från parkeringen måste besökare korsa en övergångsbro vid vattenkraftverket och promenera en bit på en grusväg innan det är dags att hoppa i plurret.

– Tillsammans med Tekniska verken har vi gjort brovägen över verket säkrare med staket. Nere vid badplatsen har vi rensat vid stranden, en ny grillplats ska installeras och vi kommer också ställa dit bajamajor, säger Jan Skogberg.

Tekniska verken påbörjade renoveringen av Svartåfors vattenkraftverk i oktober 2019 i syfte att undvika framtida driftstörningar, och säkra leveransen av förnybar el från vattenkraftverket.

RELATERADE ARTIKLAR

Ett nytt kul och coronasäkert konsertkoncept på Skylten har premiär ikväll under namnet Lastkajen...
Igår, måndag 14 juni, började Linköpings kommun med den populära sommargågatan i centrala Linköping....
Som enda kommunen i länet som når det nationella målet på 95 procents bredbandstäckning...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,291FöljareGilla
69FöljareFölj
13FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
lätt molnighet
20.8 ° C
26.8 °
17.2 °
80 %
3.1kmh
20 %
mån
25 °
tis
23 °
ons
19 °
tor
26 °
fre
24 °