2.1 C
Linköping
tisdag, januari 31, 2023

Linköpings kulturliv visar upp sig

Mellan den 10 och 16 maj blir det kulturvecka i Linköping. En färgsprakande och välljudande uppvisning av många av stadens kulturarbetare inom, konst, teater och musik. Allt gratis och hemma vid datorn denna gång på grund av den rådande, ja, ni vet vad…

Redan inför våren 2020 planerades premiären av Kulturveckan att ta plats i Linköpings stadsrum. Pandemin satte då stopp för evenemanget. Inför 2021 började man på Kultur- och fritidskontoret ganska tidigt att planera för ett digitalt alternativ.

– Även om det har varit svårt att planera hur innehåll ska kunna skapas och visas under pandemin så tog vi tidigt höjd för ett digitalt program istället för ett fysiskt. Detta har utmynnat i en hemsida där vi kan synliggöra kulturaktörer och peka vidare besökare till aktörernas egna plattformar och de verk och föreställningar de presenterar där. Det kommer verkligen gå att botanisera i en bred variation av teater, musik, konst och andra kreativa uttryck, berättar Malin Forsling Parborg, sakkunnig på Kultur- och fritidsförvaltningen, i ett pressmeddelande.

Alla ska med

Syftet med Kulturveckan är att synliggöra Linköpings kulturliv och i förlängningen skapa positiva synergier för hela Linköping. Det har funnits möjlighet för alla kulturaktörer att anmäla en programpunkt till evenemangets digitala program. Allt från musikvideor till dansföreställningar till Instagram-konton med konstverk och mycket annat har kommit in. Det har även funnits möjlighet att söka medel för att skapa unikt digitalt material för Kulturveckan.

– Det har funnits möjlighet att söka medel för att producera digitalt material till Kulturveckan. Vi har också kunnat vara behjälpliga med att filma innehåll från kulturaktörerna på våra kulturscener Agora och Skylten, under ett par produktionsveckor, till de aktörer som under 2020 beviljades medel att delta. Alla kulturaktörer som väljer att vara med i programmet blir automatiskt också marknadsförda som en aktiv kulturaktör i kommunen, då vi lägger resurser på att kommunicera ut programmet gentemot medborgarna, säger Malin Forsling Parborg.

Se här

Kulturveckan 2021 tar man del av 10-16 maj via Linköpings kommuns webbplats samt via evenemanget på Facebook. Mycket av materialet går att ta del av hela veckan men vissa programpunkter är livestreamade och går av stapeln vid specifika tidpunkter. Flera programpunkter har skapats för, eller premiärvisas, under Kulturveckan.

Chuck Berry Mania Live

Cirkus Prütz Live

Lana & The Papas Live

RELATERADE ARTIKLAR

Med anledning av den pågående coronapandemin kan praktikanter som har nära kontakt med medborgare,...
Mord som kan liknas vid rena avrättningar, skott mot förskola och ett område i...
En riktigt god och avkopplande jul tillönskas alla våra läsare. Fortsätt följa oss och...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
klar himmel
2.1 ° C
2.2 °
1.7 °
60 %
8.2kmh
1 %
tis
2 °
ons
3 °
tor
1 °
fre
-1 °
lör
-4 °