11.9 C
Linköping
torsdag, oktober 28, 2021

Hundratals nya bostäder ska byggas i Berga

Nu ska man satsa på och utveckla Berga centrum genom att bygga nya bostäder och anlägga trygga mötesplatser. Idag presenterades ett nytt samarbete som ska stärka stadsdelen.

Idag onsdagen den 28 april presenterade ICA Fastigheter, HSB Östergötland, Heimstaden Bostad och Stångåstaden ett samarbete med ambitionen att vidareutveckla Berga stadsdelscentrum och i dess anslutning bygga nya bostäder samt skapa attraktiva och trygga mötesplatser. På pressträffen deltog också kommunstyrelsens ordförande Niklas Borg (M).

Glädjande

– Det är oerhört glädjande att fyra stora etablerade aktörer nu går samman för att gemensamt utveckla ett modernt stadsdelscentrum i Berga, det kommer bidra till en positiv utveckling och ökad trygghet i området och är det största som hänt Berga sedan det byggdes, säger Niklas Borg (M), kommunstyrelsens ordförande. 

Avsikten är att genom stadsutveckling skapa ett mer levande och attraktivt stadsdelscentrum genom en mix av handel och bostäder kombinerat med annan samhällsservice. Parterna ser genom samarbetet möjlighet att:

Hundratals nya bostäder

  • Vidareutveckla stadsdelscentrum och ge  kommersiella inslag och service för både boende och besökare 
  • Skapa ytterligare 250–300 nya bostäder i området
  • Skapa trygga och attraktiva utemiljöer och platser där människor vill mötas

– Från kommunens sida välkomnar vi dagens besked om samarbete från fastighetsägarna. Deras ambitioner går väl i linje med vad vi ser behövs för att utveckla hela stadsdelen i Berga. Jag ser fram emot att fortsätta dialogen tillsammans, säger Muharrem Demirok, ordförande för samhällsbyggnadsnämnden (C).

RELATERADE ARTIKLAR

Det var strax efter klockan 18 som polisen larmades om misstänkt skottlossning på Vistvägen...
Flera personer ringde in till polisen om höga smällar vid Prästbolsgatan inkom under måndagens...

Berga By invigt

Efter flera uppskjutna tillfällen, på grund av pandemin, blev det äntligen dags att inviga...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,425FöljareGilla
81FöljareFölj
14FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
mulet
11.9 ° C
12.7 °
11.2 °
78 %
3.6kmh
90 %
tor
12 °
fre
14 °
lör
13 °
sön
11 °
mån
10 °