27.9 C
Linköping
söndag, juni 20, 2021

Hundratals nya bostäder ska byggas i Berga

Nu ska man satsa på och utveckla Berga centrum genom att bygga nya bostäder och anlägga trygga mötesplatser. Idag presenterades ett nytt samarbete som ska stärka stadsdelen.

Idag onsdagen den 28 april presenterade ICA Fastigheter, HSB Östergötland, Heimstaden Bostad och Stångåstaden ett samarbete med ambitionen att vidareutveckla Berga stadsdelscentrum och i dess anslutning bygga nya bostäder samt skapa attraktiva och trygga mötesplatser. På pressträffen deltog också kommunstyrelsens ordförande Niklas Borg (M).

Glädjande

– Det är oerhört glädjande att fyra stora etablerade aktörer nu går samman för att gemensamt utveckla ett modernt stadsdelscentrum i Berga, det kommer bidra till en positiv utveckling och ökad trygghet i området och är det största som hänt Berga sedan det byggdes, säger Niklas Borg (M), kommunstyrelsens ordförande. 

Avsikten är att genom stadsutveckling skapa ett mer levande och attraktivt stadsdelscentrum genom en mix av handel och bostäder kombinerat med annan samhällsservice. Parterna ser genom samarbetet möjlighet att:

Hundratals nya bostäder

  • Vidareutveckla stadsdelscentrum och ge  kommersiella inslag och service för både boende och besökare 
  • Skapa ytterligare 250–300 nya bostäder i området
  • Skapa trygga och attraktiva utemiljöer och platser där människor vill mötas

– Från kommunens sida välkomnar vi dagens besked om samarbete från fastighetsägarna. Deras ambitioner går väl i linje med vad vi ser behövs för att utveckla hela stadsdelen i Berga. Jag ser fram emot att fortsätta dialogen tillsammans, säger Muharrem Demirok, ordförande för samhällsbyggnadsnämnden (C).

RELATERADE ARTIKLAR

Den person som anhölls i tisdags skäligen misstänkt för mord i Berga den 19 maj 2021...
Polisen larmades, klockan 05.45 på torsdagens morgon, om ett rån i Berga centrum. En...
En man har anhållits som skäligen misstänkt för mord i stadsdelen Berga, Linköping. Mannen greps efter...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,291FöljareGilla
69FöljareFölj
13FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
lätt molnighet
27.9 ° C
29.4 °
27 °
48 %
3.1kmh
20 %
sön
32 °
mån
28 °
tis
19 °
ons
24 °
tor
25 °