12.6 C
Linköping
torsdag, oktober 6, 2022

Ny scen på Skylten

Det klassiska musikhuset som sett fler internationella akter uppträda än något annat i Linköping och där Lars Winnerbäck haft replokal har under pandemin varit stängt. Nu börjar man så smått se ett slut på det och nu meddelas det att Skylten kommer att få en fast utescen.

Den nya scenen är ett direkt resultat av att man nyligen fått sin ansökan till Carlstedtska stiftelsen beviljad om att bygga en scen för Linköpings kulturliv i direkt anslutning till Skylten-området.


Sanna Rooth, kulturutvecklare på Skylten, mottar nyheten med stor glädje.
– Det känns väldigt roligt att få möjlighet att utveckla Skyltens innergård på det sättet som vi drömt om från starten, berättar Sanna, i ett pressmeddelande.

Utdelning vart femte år

Carlstedtska stiftelsen har utdelning var femte år till ansökningar som syftar till ett nyttigt ändamål eller för ”stadens förskönande”. Som kulturhus har Skylten varit av stor betydelse för Linköpings medborgare under flera decennier, och nu stärks alltså platsen med många nya verksamhetsmöjligheter.
– Skylten är en mötesplats för kultur i många olika former, för yrkesverksamma, för de som engagerar sig ideellt och vi vill att innergården ska vara ett ”rum” för detta på samma sätt som rummen inomhus är det, säger Sanna.

Mera scenkonst till Linköping

Det finns ännu inget datum för när scenen ska stå klar men nere på Skylten ser man fram emot att komma igång med projektet och siar redan nu om framtidens möjligheter.

– Innergården har stor potential och att kunna bygga en scen ger arrangörer ytterligare förutsättningar att kunna erbjuda mer scenkonst till Linköpings medborgare såväl som tillresande publik. Detta är ett viktigt steg i Skyltens utveckling mot att bli en central mötesplats och kraftkälla för kultur i Linköping, avslutar Sanna.

RELATERADE ARTIKLAR

Jonn O Nilsons stiftelse har till ändamål att bevilja bidrag till förskönande av staden...
Ett nytt kul och coronasäkert konsertkoncept på Skylten har premiär ikväll under namnet Lastkajen...
Mellan den 10 och 16 maj blir det kulturvecka i Linköping. En färgsprakande och...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
lätta regnskurar
12.6 ° C
13 °
11 °
76 %
9.8kmh
40 %
tor
14 °
fre
14 °
lör
14 °
sön
14 °
mån
13 °