-2.1 C
Linköping
torsdag, november 30, 2023

Regina Lund besökte galleri Thalberg

Niclas G. Thalberg erbjuder återigen linköpingsborna på intressanta kulturella upplevelser.

Galleristen, konstnären Thalberg har knapp hunnit öppna sitt galleri och sin ateljé förens han ställer ut kändisen Regina Lunds konstverk i lokalerna på Hantverkargatan.

Musik sång och måleri

Under påsklovet ordnade Thalberg tillsammans med multikonstnären Regina Lund en nykomponerad utställning: ”Why do we dream when we can Act”, namnet och hela kulturprojektet har Niclas och Regina arbetat fram tillsammans.

När vi kommer överens med de båda konstnärerna att träffas för en pratstund bestämmer vi at vi ska träffas i Galleri Thalberg för att titta på utställningen och intervjua samtidigt. Men på väg till Galleriet ringer Thalberg och berättar att Regina vill träffas på Ammos Café och Creperi istället.

– Ammos Café o Creperi är mitt absoluta favoritställe i Linköping. När jag var här senast och spelade komedi på Sagateatern gick jag alltid hit och åt crepes, berättar Regina lund och fortsätter.

– Jag älskar crepes och jag älskar Linköping. Jag har just avslutat ett konstverk som heter ”Linköping har aldrig varit vackrare” här i Niclas ateljé.

Sysslat med det mesta

I dagarna ställer Regina Lund ut 28 konstverk i sin 28 utställning och hon gjorde det effektfullt inramat av två musiker som spelade under vernissagedagen. Egen komponerade texter och finstämd sång stod Regina för samtidigt som hon ropade in Coronapandemi -accepterade grupper av folk i utställningslokalen. Den för detta elitgymnasten Regina Lund målar och ställer ut i Linköping men hon har också en del andra förmågor som hon fortsätter att väcka intresse med.

– Jag tror att jag ärvde alla mina konstformer från mina föräldrar, farmor och farfar. Jag började på teaterskolan i Gävle när jag var sex år och sedan gjorde jag första filmen när jag var 11 år. Folk säger att ”du håller på med så mycket”, Men jag säger att jag håller på med för lite, säger konstnären, låtskrivaren, författaren, film/teaterskådespelaren, Regina Lund med ett litet leende.

Fortsättning följer

Niclas G.Thalberg fortsätter att sprida färg och glädje inte bara med sin egen konstnärliga stil Triorism utan också med olika kulturarrangemang.

RELATERADE ARTIKLAR

Det är inte, nödvänligvis, som magin inträffar på de inrökta, ölstinna och nattöppna klubbarna...
Rockjournalisten Anders Tengner om livet på vägarna i nya boken "Turnéliv". "På turné, på...
Anrika Arbis är stängt ännu ett tag på grund av renovering men under nästa...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
lätt snöfall
-2.1 ° C
-1.3 °
-2.5 °
91 %
4.6kmh
75 %
tor
-2 °
fre
-2 °
lör
-6 °
sön
-6 °
mån
-7 °