9.5 C
Linköping
söndag, oktober 2, 2022

Bussig förskola firar tio år

Förskolebussen Mulle Meck firar nu tio år som mobil förskola. En förskola där barnen och personalen tar bussen ut i naturen fyra dagar i veckan.

Förskolebussen Mulle Meck tillhör förskolan Skattegården 72a. Bussen har 24 sittplatser, som en normalstor buss. Det är en mobil förskoleavdelning med 20 inskrivna barn.

För tio år sedan introducerades Yvonne Carlsson, Karin Olsson och Andreas Sköld i det som skulle bli deras arbete på en buss. Den 16 april tog de med sig barn på en första tur med Mulle Meck. Barn har kommit och gått under de tio åren.Yvonne har varit med från början, Karin och Andreas kom ett år senare. Sedan fem år tillbaka ingår även Nura Hassan i personalstyrkan.

Ut i skogen

Varje morgon, fyra dagar i veckan åker de iväg ut i naturen. På onsdagar har en annan avdelning möjlighet att använda bussen.
Basplaceringen är Hellgrenshagen i Malmslätt. Här har förskolan ett skolskogskontrakt. Det innebär att de kan bygga kojor, sätta upp fågelholkar och ta bort sly.
– Varje höst bygger vi en ny koja. Det är bra för samarbetet, för att få ihop gruppen, berättar Karin på kommunens hemsida.


Blöta kläder

Svagheten är att ta hand om blöta kläder. Men precis som på en vanlig förskola har barnen extrakläder med sig, fast i bussen.
– Det är som en husbil. Bussen är anpassad efter verksamheten. Det finns värme, kök och de har en egen låda att lägga saker i.

En av tre
Mulle Meck är en av tre förskolebussar i Linköping, tidigare har det funnits fyra.
Skälet till att man startade en avdelning i en buss var att att det fanns behov av ytterligare en avdelning på förskolan. I och med bussen slapp man att bygga en sådan.
På fredag den 16 april firar man med korvgrillning och annat kul.

Läs mer om Mulle Meck här:

RELATERADE ARTIKLAR

Debatt: ...

Debattinlägg av Kristina Edlund och Elias Aguirre kommunalråd (S) i opposition: Det är bedrövligt att se...
Att leda och bedriva förskoleverksamhet under en pandemi kan säkert ha sina utmaningar. Lkpg.news...
En polispatrull befann sig, under onsdagens förmiddag, på Universitetssjukhuset i Linköping i ett annat...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
kraftigt duggregn
9.5 ° C
10 °
9.2 °
97 %
2.1kmh
100 %
sön
10 °
mån
13 °
tis
15 °
ons
15 °
tor
15 °