-1 C
Linköping
söndag, december 4, 2022

Ökad synlighet efter rånvåg

De senaste dagarna har det skett flera rån och rånförsök i Linköping. Dessa har ägt rum i närheten av Ryd och Universitetet. De anmälda brotten skedde i torsdags kväll, fredags kväll och i söndags kväll. Om detta berättar polisen på sin hemsida.

– Samtliga anmälda rån eller försök till rån har liknande tillvägagångssätt. De drabbade har med våld eller hot om våld tvingats in i skogspartier där de har misshandlats och rånats. Rånarna beskrivs som unga män och de har varit maskerade över ansiktet. I två fall har rånarna tvingat de drabbade att genomföra banköverförningar via sina mobiltelefoner säger förundersökningsledare Theresé Aldén.

Anhölls men släpptes

Sent i fredags kväll greps tre personer misstänkta för rånet som skedde i fredags. Alla tre anhölls initialt men en av de misstänkta släpptes under lördagen. Idag (tisdag) beslutade tingsrätten att de två anhållna i ärendet skulle häktas misstänkta för rån.

Polisen arbetar intensivt med att utreda rånen och en av de sakerna man ser över är om rånen har koppling till varandra och om en eller flera gärningspersoner han ha varit delaktiga i flera av rånen.

Ökad synlighet

Lokalpolisområdeschef Ann-Christine Rehnström beskriver vad polisen gör för att hindra att fler rån ska ske:

– Vi har ökat vår synlighet i områdena framförallt kring Ryd, universitetet och Lambohov under kvällstid framöver. Vi kommer även arbeta med synlighet från luften i form av UAS (drönare) som en extra överblick för oss och ett komplement till vår övriga verksamhet. Vi samverkar också med bland annat universitetet och kommunen i det här.

Tipsa polisen

Polisen är fortfarande mycket angelägen om att komma i kontakt med personer som har gjort iakttagelser i samband med rånen, eller som på annat sätt känner till något. Kontakta polisen med din information via telefon 114 14, tipsa via formuläret på polisen.se, kom in på en polisstation eller ta kontakt med patrullerande poliser. Dina uppgifter kan vara avgörande.

RELATERADE ARTIKLAR

Vid 20.30-tiden larmades räddningstjänst och ambulans om lägenhetsbrand på Björnkärrsgatan i Linköping. Det brann i...
Klockan 19.45 larmades polisen till Ramshäll i Linköping med anledning av ett rånförsök. En man...
Polisen i Östergötland har hanterat cirka 25 ärenden mellan kl 22 och 06. Ett...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
mulet
-1 ° C
-0.3 °
-1.4 °
88 %
4.6kmh
100 %
sön
-1 °
mån
-1 °
tis
-1 °
ons
-2 °
tor
-3 °