14.1 C
Linköping
tisdag, april 20, 2021

Niclas går sina egna vägar

Han har gjort det igen. Niclas G. Thalberg har överraskat Linköping med omnejd ännu en gång. Thalbeg har öppnat ett galleri kombinerad med en ateljé där han kan skapa och visa upp sin uppskattade och säregna konst.

Det nyinvigda galleriet Galleri Thalberg ligger på Hantverkaregatan mitt i mellan Stora torget och Ågatan.

Niclas är mannen som bryter av mot den lite inskränkta konstvärlden som frodas i provinsen. Hans eget konstnärliga uttryck Triorism är uppskattad bland oss som inte själva ”kan något” om konst men har haft svårt att hitta fram till de ”förnäma lokala konstkännarnas” bubbla.

Inte sitta hemma

Innerst inne tror jag dock inte att Niclas hämmas av konstexperter och förståsigpåares avundsjuka kommentarer. Deras kommentarer fungerar nog snarare som en tändvätska i hans konstnärliga utveckling.

– Jag tänkte att istället för att sitta hemma och måla hemma under pandemin så öppnar jag ett eget galleri och en liten ateljé. Jag vill visa upp min konst för linköpingsborna. Förhoppningsvis kan mina konstverk liva upp lite mitt i alla bekymren, tror Niclas som länge har haft konsten som en bisyssla samtidigt som han jobbat sig runt i restaurangbranschen men nu satsar han helhjärtat på konsten.

Ende deltagande svensken

År 2018 deltog Niclas i en världsutställning i Peking, “Worlds meet each other” i Museum of Contemporary Art i Peking, vilken gav honom inspiration öppnade en hel del nya dörrar för honom. Han har dessutom sedan en tid en permanent utställning på Galleri Stockholm och har hunnit också delta i ett hundratal utställningar.

I det nyöppnade galleriet, som ska vara öppet både vardagar såväl som under helgerna, ska det också erbjudas andra konstnärer och konstformer.

– Den 10e – 11e april kommer Regina Lund till Galleri Thalberg i en utställning som vi kallar ”Why do we dream when we can Act”. Jag kommer även att ha en del musiker som uppträder här i galleriet under våren, berättar Niclas och nämner samtidigt att han kommer att lansera en kollektion med konstglas och glasunderlägg med motiv från hans målningar som han hoppas kunna lansera under 2021.

Niclas G Thalberg är den fjärde generationens i en konstnärstradition. Hans pappa, Bo Thalberg, finns även han med på ett hörn genom ett par skulpturer. Förutom Niclas trioristiska konstverk visar han upp litografier och nyproducerade målningar.

– Triorism är min egen konststil och är en egen beteckning på denna målarteknik som jag skapade 1998. Jag utvecklade då en speciell målarteknik som ger 3D-djup och

svävande effekter, och som helt enkelt gör målningen mer rörlig och levande, berättar Niclas.

RELATERADE ARTIKLAR

Niclas G. Thalberg erbjuder återigen linköpingsborna på intressanta kulturella upplevelser. Galleristen, konstnären Thalberg har knapp...
Under kommande vecka kan den som är nyfiken på vad man har för sig...
Vikky Schander trotsar negativa trender och öppnar nu upp sin egen lokal / atelje...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,227FöljareGilla
69FöljareFölj
13FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
klar himmel
14.1 ° C
14.4 °
14 °
33 %
3.6kmh
0 %
tis
12 °
ons
11 °
tor
3 °
fre
8 °
lör
6 °