12.6 C
Linköping
torsdag, oktober 6, 2022

12-åriga flickan fortfarande spårlöst försvunnen – familjen ifrågasätter myndigheterna

Som Lkpg.news berättat vid flera tillfällen så är 12-åriga Zipporah spårlöst borta och har inte setts till sedan i slutet av januari. Nu ställer sig familjen frågan om hur det kan komma sig och riktar skarp kritik mot socialtjänsten och polisen i Linköping.

Linkpg.news har flöljt försvinnandet på nära håll och även ställt frågor till polisen som hela tiden sagt sig ha information som man inte sedan har velat bekräfta. Det har även varit rätt tyst i övrig media tills idag då välkända journalisten och debattören Alexandra Pascalidou skrivit en stor artikel i Expressen (betalvägg)om den unga flickans försvinnande.

I denna står det att läsa om hur både socialen i Linköping och polisen agerat, eller snarare inte agerat.

-Jag trodde att socialen och polisen skulle hjälpas åt att hitta min dotter, säger Zipporahs mamma Borah när Lkpg,news ringer upp.

Familjen kom till Sverige från Kongo för fem år sedan men i Linköping har man bott inte ens ett år och man är inte riktigt hemmastadd.

Efter en orosanmälan från en lärare i skolan där Zipporah och hennes syskon går placerades hon i Motala på ett hem där hon inte trivdes berättar mamman och bekräftar att hon rymt vid ett tidigare tillfälle efter att hennes klagomål inte tagits på allvar av socialen. Hon har bett om att få komma hem till sina föräldrar och syskon. Detta har man alltså inte tagit på allvar menar mamman vidare.

Socialen menar även, enligt att flickan inte är ”försvunnen” utan ”avvikit” och därför har man inte funnit sig nödgade att spinga efter henne när hon smet från ett planerat umgänge.

Familjen säger både till Expressen och Lkpg.news att Zipporah inte vilel tillbaka till Motala utan komma hem.

Familjen börjar tappa hoppet om flickans återfinnande och frågan som både familjen och Expressen ställer sig är – hur kan en 12-årig flicka bara försvinna utan att berörda myndigheter knapp reagerar.

RELATERADE ARTIKLAR

Under fredagsförmiddagen fick polisen samtal om en försvunnen sexåring i Norrköping. En pojke hade försvunnit...
Fredagen den 22 januari klockan 09.15 försvann Zipora Mukambilwa 12 år gammal. Zipora rymde...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
lätta regnskurar
12.6 ° C
13 °
11 °
76 %
9.8kmh
40 %
tor
14 °
fre
14 °
lör
14 °
sön
14 °
mån
13 °