3.5 C
Linköping
måndag, januari 30, 2023

12 år gammal flicka fortfarande försvunnen – har du sett Zipora?

Fredagen den 22 januari klockan 09.15 försvann Zipora Mukambilwa 12 år gammal. Zipora rymde från ett umgängesmöte på Drabantgatan samt från det jourhem som hon är placerad på för tillfället. Zipora var fortfarande försvunnen vid 19.00 – tiden på måndagskvällen.

Det är andra gången som hon flyr från jourhemmets försorg på grund av att hon vantrivs där. Förra gången hon stack iväg hittades hon av en polispatrull och återlämnades så småningom till det fosterhem hon försöker komma bort från.

Nu i fredags var det dags igen att rymma. Det tog ungefär två timmar innan socialförvaltningen i Linköping ringde polisen och meddelade att Zipora hade ”avvikit” från mötet. Socialförvaltningens handläggare tillika myndighetspersoner har tagit helg och kopplat in sociala jouren för kontakt med familjen.

Nu på lördag kväll sjunker temperaturen och 12 åringen är fortfarande borta. Missing People har satt in sina lokala resurser för att hitta Zipora. Vad polisen gör är oklart eftersom de inte har förmågan att kommunicera med föräldrarna/vårdnadshavarna.

Missing people har bild på flickan.

RELATERADE ARTIKLAR

Under fredagsförmiddagen fick polisen samtal om en försvunnen sexåring i Norrköping. En pojke hade försvunnit...
Som Lkpg.news berättat vid flera tillfällen så är 12-åriga Zipporah spårlöst borta och har...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
klar himmel
3.5 ° C
4 °
3.1 °
59 %
7.7kmh
3 %
mån
3 °
tis
2 °
ons
3 °
tor
1 °
fre
-1 °