12.6 C
Linköping
torsdag, oktober 6, 2022

Höst trots vår i luften

Linköpingsbandet Höst rymmer mycket erfarenhet trots att bandets primus motor Filip Leo lade ner musiken 2008. Men allt kan hända när man skaffar sig en hemmastudio.

Höst grundades redan 1994 och släppte ett par demos men sedan hände inte så mycket mer förrän Filip Leo tog upp sitt gamla projekt under Coronaåret 2020. Debutplattan ”The heart of october” kom passande den 17 i just oktober.

  • – Man Kan beskriva vår musik som ett mellanläget mellan Black och Death metal. Den här andra plattan och den ny singeln vi just släppt är nog lite mer strömlinjeformad och hårdare än det som kom i oktober. Det ska verkligen bli kul att höra vad folk tycker om den, berättar Filip Leo.

Det finns mycket rutin i Höst. På förra plattan medverkade Mathias från Algaion men han har även spelat med både Hypocracy och Pain. Sjunger och skriver viss del av texterna gör Filips gamla parhäst från Corporation 187 Pehr Severin. På de nya låtarna har Mathias fått ge plats åt den israeliske trummisen Nir Nakav från bandet Salem. En ganska otippad värvning.

– Han hörde av sig nr han såg att jag höll på med höst igen och erbjöd sina tjänster och jag tackade jag på stående fot, säger Filip och får det att låta som den mest okomplicerade sak i världen.

Filip känner att han kommit in ett flow nu och sannolik kommer det komma ännu en platta lagom till oktober. Det låter spännande…

Lyssna på Höst här och här kan du även titta på dem.

Föregående artikelFå ungdomsrån klaras upp
Nästa artikelBilkrock på Hamngatan

RELATERADE ARTIKLAR

Det är inte, nödvänligvis, som magin inträffar på de inrökta, ölstinna och nattöppna klubbarna...
Rockjournalisten Anders Tengner om livet på vägarna i nya boken "Turnéliv". "På turné, på...
Anrika Arbis är stängt ännu ett tag på grund av renovering men under nästa...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
lätta regnskurar
12.6 ° C
13 °
11 °
76 %
9.8kmh
40 %
tor
14 °
fre
14 °
lör
14 °
sön
14 °
mån
13 °