9 C
Linköping
tisdag, april 20, 2021

Ny webbplats ska ge fler och större möten

Det samarbete mellan Linköping och Norrköpings kommuner, Region Östergötland med flera partners som kallas East Sweden Convention Bureau har som mål att locka nya större möten till regionen.

East Sweden Convention Bureau har medverkat till att attrahera drygt 130 möten till regionen, framförallt nationella och internationella föreningsmöten där ledtiden mellan ansökan till genomförande av mötet är relativt lång, ofta ett flertal år.

Inställda möten

Under pandemin har mötesbranschen dock varit hårt drabbad och flera större möten och kongresser som var planerade i Östergötland har blivit uppskjutna eller inställda det senaste året. Enligt många bedömare kommer en omställning att ske efter pandemin, med fler digitala möten såväl som hybridmöten (en blandning av fysiska och digitala möten). Men East Sweden Convention Bureau framhåller att den kunskapsförmedling som möten innebär kommer att kvarstå.

– Stora möten och kongresser har en planeringshorisont på upp till fem år och därför ser vi goda möjligheter att attrahera nya möten de kommande åren. Därför har vi bland annat passat på att arbeta fram vår nya hemsida som verktyg så att vi stärker oss i konkurrensen. Stora möten bidrar till turistekonomiska effekter, samtidigt som de tillför ny kunskap och sätter regionen på kartan, säger Jenny Ökvist Irwin, affärsutvecklare, och ena halvan av duon som utgör East Sweden Convention Bureau i ett pressmeddelande.

Ny webbsida

Den nya webbplatsen har som främsta uppgift att informera om East Sweden Convention Bureaus tjänster för så kallade potentiella mötesägare. Det kan handla om en forskare på Linköpings universitet, en offentlig tjänsteman eller en förening som vill få hit ett nationellt eller internationellt möte.

– Att vi samarbetar med en lokal mötesägare är den viktigaste framgångsfaktorn för att attrahera ett möte till regionen. Vi hjälper kostnadsfritt till med allt ifrån att skriva en ansökan, etablera kontakter eller att hitta en lämplig plats för mötet och dess kringaktiviteter. Att vara värd för ett stort möte kan exempelvis attrahera kompetens och nya forskningsresurser eller driva opinion i en viktig fråga, säger Nico Nauta, affärsutvecklare på East Sweden Convention Bureau.

East Sweden Convention Bureau är den enda av 22 svenska convention bureaus som representerar två städer.
Här finns den nya webbplatsen:

RELATERADE ARTIKLAR

En färsk utredning som nu lämnats till regeringen föreslår att Östergötland tillsammans med Kalmar...
Under det gånga sportlovet så valde många östgötar att stanna hemma istället för att...
Idag, den 23 februari, fyller Prinsessan Estelle nio år. Landshövding Carl Fredrik Graf skickar...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,227FöljareGilla
69FöljareFölj
13FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
växlande molnighet
9 ° C
10 °
7.8 °
46 %
1.5kmh
30 %
tis
8 °
ons
11 °
tor
4 °
fre
8 °
lör
6 °