6.2 C
Linköping
söndag, februari 28, 2021

Så stöttas idrotten och kulturen

Både idrotten och kultursfären har det tufft under den pågående pandemin. Därför förlänger nu kommunen sitt stöd till idrotts och kulturföreningar.

– Under 2020 skapade vi utrymme för ökat stöd till våra föreningar. Läget för idrotts- och kultursektorn är fortfarande mycket ansträngt och nu har kultur- och fritidsnämnden fattat ett beslut att fortsätta med stödet även under 2021, säger Gustaf Appelberg, (L), ordförande kultur- och fritidsnämnden, i ett pressmeddelande.  

Myndigheternas restriktioner kommer fortsätta under 2021 och innebär att evenemang inte kommer igång på bred front inom närtid. Det får stora ekonomiska konsekvenser för föreningar, företag och individer.

– Vi fortsätter ha generösa avbokningsvillkor och ge anstånd att betala avgifter till kommunen. Dessutom behåller vi de kommunala bidragen och utvecklingsbidraget öppnas upp för samma ändamål som det tillfälliga bidraget, säger Andreas Hagström, idrottsutvecklingschef.

Nya möjligheter:

Kultursektorn har fått ändrade förutsättningar för sitt arbete och därför har kultur- och fritidsförvaltningen sett ett behov av att förändra tolkningen av vad ett arrangemang är.

– Vi har sett att för att kulturaktörer under rådande förutsättningar ska kunna hitta nya möjligheter/arenor för att sprida kultur, så behöver vi kunna ha en vidare tolkning av villkoren för arrangemangsstöd. Det innebär att vi vid en ansökan av stöd kommer att ta hänsyn till de förutsättningar som finns kopplade till den pågående pandemin, säger Mårten Hafström, utvecklingschef kultur och ungdom.

Så stöttas idrotten: 

  • Tillfälliga avbokningsvillkor.
  • Anstånd att betala avgifter.
  • Bibehållna kommunala bidrag. Kultur- och fritidsnämnden betalar ut verksamhetsbidraget med minst föregående års belopp för motsvarande period.
  • Utvecklingsbidraget fortsätter att vara öppet för föreningar som vill och behöver anpassa verksamheten under rådande situation.
  • Tillfälligt bidrag 2021. Det tillfälliga bidraget, som infördes under bidragsåret 2020, förlängs och är sökbart även under 2021.

Så stöttas kulturen:

  • Tillfälliga lokalsubventioner – till och med den 31 mars 2021.
  • Bedömning av bidragsregler för kulturarrangemang. För att kulturaktörer under rådande förutsättningar ska kunna hitta nya möjligheter/arenor för att sprida kultur genomförs en vidare tolkning av villkoren för arrangemangsstöd.

RELATERADE ARTIKLAR

Linköpingsbandet Höst rymmer mycket erfarenhet trots att bandets primus motor Filip Leo lade ner...
För att minska av kvävedioxid i innerstaden krävs kraftfulla åtgärder så läget är akut....
För att stötta lokala restauranger och caféer ska dessa slippa betala markhyra för sina...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,107FöljareGilla
69FöljareFölj
13FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
växlande molnighet
6.2 ° C
7 °
5.6 °
70 %
1.5kmh
32 %
sön
5 °
mån
8 °
tis
10 °
ons
6 °
tor
3 °