-0.5 C
Linköping
söndag, december 4, 2022

Polisen avbröt motortävling

I lördags, den 6 februari, var polisen på plats vid Knäppeviken i sjön Boren i Motala där det arrangerades isracing med speedwaymotorcyklar under lördagen.

Under pandemin är det inte tillåtet med några offentliga tillställningar med fler än åtta deltagare. Undantaget med upp till 300 deltagare gäller för sittande publik med minst en meters avstånd mellan varandra, och att det i övrigt skapas förutsättningar för deltagarna att hålla avstånd. Två personer i samma sällskap får dock placeras närmare varandra än en meter.

När polis kom till platsen räknades det till mellan 300 och 400 personer i publiken. En del spontanbesökare fanns också där som åkte skridskor eller grillade.

Polisen gjorde bedömningen att isracingen var en offentlig tillställning, och när de som var engagerade i isracingen förstod det olämpliga i arrangemanget så insåg de själva att evenemanget behövde avslutas och att publiken behövde lämna.

Något formellt myndighetsbeslut från polisen om att upplösa tillställningen fattades inte, och därmed har ingen anmälan om brott mot ordningslagen upprättats i nuläget.

Föregående artikelMan rånad i Lambohov
Nästa artikelBrand i lastbilssläp på E4

RELATERADE ARTIKLAR

Polisen har hittills detta dygn hanterat ett 25-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Ingen har...
Polisen fick, under torsdagens förmiddag, samtal från Carlsundsutbildnings centrum i Motala om att en...

Medan du sov

Polisen i Östergötland har hanterat cirka 50 ärenden mellan klockan 22 och 06. Ingen...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
mulet
-0.5 ° C
-0 °
-0.8 °
91 %
5.1kmh
100 %
sön
-0 °
mån
-1 °
tis
-1 °
ons
-2 °
tor
-2 °