-0.4 C
Linköping
måndag, mars 1, 2021

Fult bedrägeriförsök mot åldring

Polisen larmades, under onsdagskvällen, då en man i 90-årsåldern boende i Rimforsa hade blivit utsatt för ett bedrägeriförsök.

Mannen hade blivit uppringd av en person som sa sig arbeta för en mobiloperatör och att mannen skulle få en ny mobiltelefon. Personen som ringde upp mannen berättade att en kollega skulle besöka mannen och lämna telefonen.

En man besökte mannen i 90-årsåldern och frågade om bankkortet, mannen i 90-årsåldern lämnade aldrig ifrån sig bankkortet och då lämnade den misstänkta bedragaren adressen.

En förundersökning gällande bedrägeriförsök inleddes. Polispatrullen har hållit målsägandeförhör, mannen ska inte ha blivit bestulen på något.

Polisens råd:

Det är vanligt att äldre drabbas av olika typer av bedrägerier, exempelvis att man via telefon luras att logga in på banken och att bedragare sedan tömmer bankkontot. Om någon du inte känner ringer och du blir osäker, lägg på luren eller be att få ringa tillbaka på ett nummer som du själv tar reda på. Det gäller oavsett om personen säger sig vara en nära släkting eller från banken, ett företag eller en myndighet.

Lita inte på den som kontaktar dig bara för att den har personliga uppgifter om dig. Bedragare kan hitta information på nätet för att lura dig.

Skulle du få besök av en okänd person så ska du vara kritisk, det kan röra sig om ett berägeriförsök. Begär legitimation och försök att kontrollera den. Ofta finns telefonnummer för kontroll.

RELATERADE ARTIKLAR

Polis larmades, strax efter klockan 16.00, till en bostad i Innerstaden, Linköping, med anledning...
Polisen fick, under torsdagskvällen, in en anmälan om ett bedrägeri i en mindre ort...
Polisen fick, under lördagens morgon/förmiddag, in en anmälan om ett brott som rubriceras...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,107FöljareGilla
69FöljareFölj
13FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
klar himmel
-0.4 ° C
0 °
-1 °
93 %
1kmh
0 %
mån
8 °
tis
10 °
ons
5 °
tor
3 °
fre
1 °