1.1 C
Linköping
måndag, mars 1, 2021

Digitalt möte med Hoffsten

Tisdagen den 19 januari sker det ett digitalt seniormöte. Medverkar gör bland andra Louise Hoffsten och äldrenämndens ordförande Liselotte Fager (KD) och leder derthela gör Ulf Holmertz.

Från början var det meningen att ha en liten publik i studion i Ryttargårdskyrkan. Men på grund av pandemin har planerna ändrats. I stället kommer arrangemanget, som fylls med intervjuer, samtal och föredrag, att vara helt digitalt. Företag och samarbetspartners föreläser från scenen och har en ”digital monter”. I den berättar de bland annat med hjälp av filmer och reportage om sin verksamhet, skriver Linköpings kommun på sin hemsida.

– I och med pandemin har digitaliseringen verkligen tagit fart. Den här dagen är ett exempel på just det. Däremot är en mer digital värld inte enbart positiv. Det är nödvändigt för oss att ta steg gällande digitaliseringen men samtidigt får vi inte glömma att vi redan innan pandemin hade ett problem med digitalt utanförskap. Vi måste även ha med denna grupp i tanken och hitta lösningar för att minska ensamheten, säger äldrenämndens ordförande Liselotte Fager (KD).

Det här arrangemanget är inte samma sak som Äldredagen som kommunen anordnar. Seniormötet arrangeras av ett privat företag och Linköpings kommun är samarbetspartner.

-Eftersom man inte kunde genomföra äldredagen 2020 så tänkte vi att det kunde vara värt att pröva det här konceptet. Digitala lösningar kommer att vara viktiga framöver och det här gav oss möjlighet att testa hur vi kan bygga upp digital information, säger äldreombudsman Maria Lindahl.

Det går att se sändningen i efterhand – den ligger kvar i minst ett år.

Titta här:

RELATERADE ARTIKLAR

Både idrotten och kultursfären har det tufft under den pågående pandemin. Därför förlänger nu...
För att minska av kvävedioxid i innerstaden krävs kraftfulla åtgärder så läget är akut....
För att stötta lokala restauranger och caféer ska dessa slippa betala markhyra för sina...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,107FöljareGilla
69FöljareFölj
13FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
klar himmel
1.1 ° C
2 °
0 °
80 %
1.5kmh
0 %
mån
9 °
tis
10 °
ons
7 °
tor
3 °
fre
1 °