15.6 C
Linköping
måndag, augusti 15, 2022

Människorov utanför Tallboda – väg spärrades av under morgonen

 Polis larmades, under tidig måndags morgon, till Norrköpingsvägen i Linköping med anledning av att ett grovt brott skett. Platsen har spärrats av för att polisens kriminaltekniker ska kunna hitta eventuella spår som för utredningen framåt.

Brottsrubriceringen är i nuläget inte fastställd. På grund av avspärrningarna påverkas trafiken kring Norrköpingsvägen. Polisen uppmanar allmänheten att välja en annan väg om möjligt. Det finns ingen prognos på hur länge vägen kommer vara avstängd.

– Det enda jag kan säga är att det är att det är ett brott som skett mellan två personer och att allmänheten inte behöver vara orolig, berättar  Angelica Israelsson Silfver.

Händelsen rubriceras nu som människorov, fler brottsrubriceringar kan tillkomma. En person har förts till sjukhus men skadeläget är oklart i skrivande stund.

– Brottet är inte längre pågående vilket annars är fallet vid den här typen av brott. Jag kan inte säga så mycket om utredningen eller hur den går då den är i sin linda men det är inte en händelse som allmänheten behöver vara orolig för. Nu jobbar vi på att hitta de misstänkta och får dem till polisen så att vi kan hålla förhör med dem. Just för tillfället är ingen person frihetsberövad. säger Eva Nemec Nordh, chefsåklagare i Linköping, och den som nu leder förundersökningsarbetet och lägger till att man kan mycket väl ändra brottsrubriceringen längs vägen.

Foto; LKPG,NEWS

RELATERADE ARTIKLAR

Polisen fick, under gårdagskvällen, samtal om att en man i 20-årsåldern ska ha...
Polisen har hittills detta dygn hanterat ett 45-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Ingen har...
En 29-årig man i Linköping åtalas nu för flera våldtäkter, grova brott som utpressning...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
mulet
15.6 ° C
18.2 °
14 °
88 %
3.1kmh
91 %
mån
29 °
tis
30 °
ons
29 °
tor
28 °
fre
20 °