12.7 C
Linköping
måndag, oktober 3, 2022

Nu stängs återvinningen

Tekniska verken har och Linköpings kommun har nu beslutat att tillfälligt stänga återbrukshallarna i Linköping. Återvinningscentralerna fortsätter dock att vara öppna precis som vanligt.

Anledningen till stängningen är regeringens beslut om ett antal nya åtgärder på grund av den fortsatta smittspridningen. Bland annat innebär de nya åtgärderna att all verksamhet som drivs av staten, regioner och kommuner och som inte är samhällsviktig omedelbart bör stängas fram till den 24 januari.

Minska smittspridningen

Återbrukshallarna i Linköping ligger på återvinningscentralerna Ullstämma, Malmen och Gärstad. Bemanningen av återbrukshallarna sker i samarbete mellan Linköpings kommun och Tekniska verken.

– Vi måste naturligtvis bidra till att minska smittspridningen, säger Liselott Myrbråten, chef för avfallstjänster på Tekniska verken. Det är tråkigt att behöva stänga återbrukshallarna, men det är ingen samhällsviktig verksamhet och därför omfattas dom av det nya regeringsbeslutet. 

Däremot kommer återvinningscentralerna att vara öppna som vanligt eftersom de klassas som samhällsviktig verksamhet. Dock är det viktigt att undvika många besökare samtidigt och eventuell trängsel.

– Vi vill uppmana alla Linköpingsbor att undvika besök på återvinningscentralerna om det är möjligt, säger Liselott Myrbråten. Vi har vidtagit flera åtgärder för att det inte ska bli för mycket folk samtidigt under pandemin, men det bästa är naturligtvis att färre kunder kommer dit. 

Tänk på att:

  • Besök hellre återvinningscentralen sällan med mer avfall än ofta med lite avfall.  
  • Stanna hemma om du har symptom på förkylning.  
  • Håll avstånd till personal och andra besökare. Var rädd om dig själv och andra.

Här finner du mer info:

RELATERADE ARTIKLAR

Med start i denna veckan börjar man nu sätta upp stadens alla juleljus och...
Under kvällen fredagen den 1 oktober påbörjar Tekniska Verken ett grävarbete i båda färdriktningarna...
Från och med idag, måndagen 27 september, och några dagar framöver kommer det pågå...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
molnigt
12.7 ° C
13.3 °
12.2 °
79 %
4.6kmh
75 %
mån
12 °
tis
15 °
ons
15 °
tor
15 °
fre
14 °